Из дебрите на Латинска Америка: Крем карамел по бразилски

Сладка симфония, която ще ви очарова с екзотичния си вкус

Из дебрите на Латинска Америка: Крем карамел по бразилски

Днес, в рамките на седмицата в Jenite.bg, посветена на латиноамериканската кухня, отново ще наминем през Бразилия, този път за да ви предложим рецепта за един нестандартен и невероятно вкусен крем карамел, който ще удовлетвори и най-изтънчения вкус. А ето я и нея.

Необходими продукти:
10 с.л. краве масло
250 г захар
½ ч.л. сол
1 яйце
14 жълтъка
1 ч.л. кокосова есенция
1 к.л. ванилова есенция
200 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Намазнете с 2 лъжици от маслото, което сте разтопили предварително, формички за мъфини. Поръсете със захар дъното им и ги обърнете, за да падне излишното количество.

Загрейте фурната до 350 градуса и сложете съд с вода да се стопли. Разбийте захарта и останалото масло, докато се получи пухкава смес.

Уверете се, че жълтъците и яйцето имат стайна темпаратура, не трябва да ги ползвате направо извадени от хладилника.

Добавете яйцата едно по едно към захарта и маслото и разбърквайте след всяко. Сместа трябва да е гладка. Добавете есенциите и стърготините.

Напълнете всяка форма за мъфин с тестото. Сложете топлата вода в голям плитък съд и в него поставете формите за мъфини, за да се приготвят на водна баня. Внимавайте водата да не попадне в тестото.

За да ги извадите, прокарайте нож по ръба на формичките, след това обърнете десертите в чиниите за сервиране. Ако не излизат лесно, значи не са изстинали достатъчно.

Още апетитни предложения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay