Тези коледни бисквитки са изключително подходящ десерт за тези празнични дни между Коледа и Нова година. Не са достатъчно представителни на вид, за да бъдат сложени на трапезата на някой от празниците, но пък са толкова вкусни, че си струва да ги приготвите за близките си, например днес.
Рикотата, която се добавя към тестото, ги прави меки и пухкави, а глазурата с аромат на бадем ги кара да се отличат от всички коледни бисквити, които сте свикнали да хапвате.
Ето как да приготвите вкусни италиански коледни бисквитки:
Необходими продукти:
2 чаши брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1/4 ч. масло
1 ч. захар
250 грама рикота
1 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. бадемов екстракт
1 яйце
За глазурата:
1 ч. пудра захар
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.л. бадемов екстракт
захарни пръчици
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса и подгответе две тави, като сложите хартия за печене.
Комбинирайте брашното, бакпулвера и солта.
Разбиийте маслото и захарта с миксера. Трябва да се получи пухкава смес. Добавете рикотата, ванилията, бадемовия екстракт и яйцето и продължете да разбърквате.
Добавете сухите съставки и разбъркайте добре.
Оформете сладките с помощта на лъжица.
Печете около 15 минути, след което оставете бисквитките да се охладят.
Разбийте пудрата захар и млякото, до получаване на гладка смес. Добавете бадемовия екстракт.
Намажете бисквитките с глазура, след което поръсете със захарни пръчици, докато глазурата още е мокра.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |