Този кремообразен домашен сладолед е направен на основата на мътеница и какао на прах за онзи емблематичен шоколадов, остър аромат на тортата Червено кадифе.
Този сладолед се приготвя лесно и можете да го съхранявате във фризера до 1 месец!
Ето как да го направите:
Необходими продукти:
2 ч. сметана
1 ч. мътеница (или прясно мляко с лимонов сок)
200 грама захар
20 грама какао на прах
2 ч.л. ванилия
щипка сол
червена хранителна боя
170 грама крема сирене
85 грама пудра захар
2 ч. блатове Червено кадифе, натрошени
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте сметаната, мътеницата, захарта, какаото на прах, ванилията и солта. Бавно добавете боята до достигане на желания цвят. Охладете поне за 1 час.
В средно голяма купа, с помощта на миксер, разбийте крема сиренето и пудрата захар.
Разбийте в машина за сладолед според инструкциите на производителя, докато основата стане кремообразна и гладка.
Разстелете около една трета от сладоледа във форма за хляб. Налейте една трета от глазурата с крема сирене и внимателно разбъркайте. Поръсете с една трета от натрошеното червеното кадифе. Повторете, за да направите още два слоя.
Покрийте с найлоново фолио и охладете за 5-6 часа.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |