Този пай без печене има уникален вкус. Комбинацията мента и шоколад определено не е за всеки, но повечето хора я обожават. Ако и вие сте от тях, задължително опитайте този лесен десерт, който се приготвя бързо и лесно и не се пече!
Необходими продукти:
За блата:
24 броя бисквитки Орео
1/4 ч. разтопено масло
За пълнежа:
1 1/4 ч. сметана
250 грама крема сирене
1 1/4 ч. пудра захар
зелена сладкарска боя
3/4 ч.л. ванилов екстракт
3/4 ч.л. ментов екстракт
1 ч. шоколад на копчета
1 ч. ментови бонбони, нарязани на едро
разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Направете бисквитките на едри трохи с помощта на кухненски робот или чопър. Добавете маслото и разбъркайте, докато се комбинират добре.
Изсипете сместа в подходяща тавичка и притиснете добре към дъното.
Охладете за около 1 час.
Разбийте сметаната с миксер.
В друга купа разбийте крема сиренето заедно с пудрата захар и боята. Добавете екстрактите от ванилия и мента и разбъркайте отново.
С гумена шпатула добавете разбитата сметана към сместа от крема сирене, след това добавете шоколада и нарязаните ментови бонбони.
Изсипете пълнежа върху подготвената кора и загладете отгоре. Поръсете с още шоколадови копчета и нарязани бонбони и полейте с разтопения шоколад. Охладете за 5 до 6 часа.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |