Мини тиквени пайове

Класическият тиквен пай е класика за есента. Ако сте от хората, които обичат повече хрупкавата кора, отколкото пълнежа, тези мини пайове много ще ви допаднат. Другото предимство е, че са мънички и са подходящ малък десерт за след обилна вечеря. 

Нямате опит в печенето на сладкиши? Тези супер лесни тиквени пайове са не само сладки, но и невероятно лесни за приготвяне. Поръсването с шоколадови стърготини отгоре променя играта - тиквата и шоколада са перфектна комбинация.

Тази рецепта е за около 24 малки пая. 

Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти: 

спрей за готвене

1 бутер тесто или тесто за пай

300 грама пюре от тиква

235 мл кондензирано мляко, подсладено

1 яйце

1 1/2 ч.л. ванилия

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. джинджифил

щипка сол

1/4 ч.л. индийско орехче

3/4 ч. бита сметана

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса и напръскайте форма за мъфини със спрей за готвене. 

Разточете тестото и изрежете кръгове с помощта на чаша. 

Прехвърлете кръговете от тесто в подготвената форма и натиснете всяко кръгче в центъра, за да влезе в дупката.

Междувременно разбийте тиквеното пюре, кондензираното мляко, яйцето, ванилията, канелата, джинджифила, солта и индийското орехче. Разбъркайте добре.

Напълнете подготвените кръгчета тесто с плънката.

Печете пайовете около 25-30 минути. Оставете да се охладят за около 10 минути във формата, след което ги извадете и оставете да се охладят напълно. 

Декорирайте с битата сметана и по желание поръсете с настърган шоколад. 

Да Ви е сладко! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay