Класическият тиквен пай е класика за есента. Ако сте от хората, които обичат повече хрупкавата кора, отколкото пълнежа, тези мини пайове много ще ви допаднат. Другото предимство е, че са мънички и са подходящ малък десерт за след обилна вечеря.
Нямате опит в печенето на сладкиши? Тези супер лесни тиквени пайове са не само сладки, но и невероятно лесни за приготвяне. Поръсването с шоколадови стърготини отгоре променя играта - тиквата и шоколада са перфектна комбинация.
Тази рецепта е за около 24 малки пая.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
спрей за готвене
1 бутер тесто или тесто за пай
300 грама пюре от тиква
235 мл кондензирано мляко, подсладено
1 яйце
1 1/2 ч.л. ванилия
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил
щипка сол
1/4 ч.л. индийско орехче
3/4 ч. бита сметана
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса и напръскайте форма за мъфини със спрей за готвене.
Разточете тестото и изрежете кръгове с помощта на чаша.
Прехвърлете кръговете от тесто в подготвената форма и натиснете всяко кръгче в центъра, за да влезе в дупката.
Междувременно разбийте тиквеното пюре, кондензираното мляко, яйцето, ванилията, канелата, джинджифила, солта и индийското орехче. Разбъркайте добре.
Напълнете подготвените кръгчета тесто с плънката.
Печете пайовете около 25-30 минути. Оставете да се охладят за около 10 минути във формата, след което ги извадете и оставете да се охладят напълно.
Декорирайте с битата сметана и по желание поръсете с настърган шоколад.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |