Тази мини торта е идеална за мини празник. Шоколадовата торта е богата и почти подобна на брауни и върви толкова добре с глазурата с малини и крема сирене. Добавете малини между слоевете, за допълнителна сладост!
Необходими продукти:
За тортата:
спрей за готвене
1 ч. брашно
1/2 ч. какао на прах
1/2 ч. л. сода за хляб
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. кафе
1/2 ч. захар
1/4 ч. кафява захар
1/2 ч. олио
1/4 ч. заквасена сметана
1/2 ч. черен шоколад на копчета
За глазурата:
4 с. л. масло
50 грама крема сирене
2 ч. пудра захар
3 с. л. малиново сладко
червена боя
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте формата за торта с хартия за печене и я напръскайте със спрей за готвене. В средно голяма купа добавете брашното, какаото, содата и солта.
В друга средна купа или голяма стъклена мерителна чаша разбъркайте кафето и двата вида захар. Добавете маслото и заквасената сметана и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете мокрите съставки при сухите и разбъркайте, след това добавете шоколада. Изсипете тестото в подготвената форма за торта и загладете отгоре.
Печете около 20-25 минути, като проверявате с клечка за зъби. Оставете да се охлади напълно.
Направете глазурата: В средна купа с помощта на ръчен миксер разбийте маслото и крема сиренето до гладка смес. Добавете пудра захар и разбийте.
Добавете сладкото и разбийте. В зависимост от консистенцията на конфитюра ви, може да се наложи да добавите още пудра захар. Глазурата трябва да е достатъчно твърда, за да задържи формата си.
Ако желаете, отделете половината от глазурата и боядисайте в по-тъмен розов нюанс с малко червена боя за храна. Прехвърлете в торбички с желаните накрайници. Най-добре е да използвате голям кръгъл накрайник за долните 2 слоя.
Изрежете три кръга от блата.
Поставете едното кръгче в чиния. Сложете глазура върху него. Наредете цялата торта, като редувате блат и крем.
Украсете по ваше желание.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |