Това са едни от най-лесните сладки, които можете да направите за Коледа, а вкусът им е толкова добър, че определено си струва да ги приготвите!
За да се получи този "напукан" ефект, тайната е сладките да се овалват по два пъти в пудрата захар. Останалата част от рецептата наистина е елементарна и като цяло приготвянето им отнема много малко време.
Ето как да приготвите вкусни напукани сладки за Коледа:
Необходими продукти:
240 грама брашно
100 грама какао на прах
1 к.л. сол
10 грама бакпулвер
3/4 ч.л. сода за хляб
120 грама масло
100 грама бяла захар
100 грама кафява захар
3 яйца
пудра захар
Начин на приготвяне:
Комбинирайте сухите съставки- брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта.
В друга купа комбинирайте двата вида захар, разтопеното масло и яйцата.
Комбинирайте сухите и мокрите съставки и разбъркайте добре, до получаване на тесто.
Покрийте с найлоново фолио и сложете в хладилника за около час.
Включете фурната да загрява на 180 градуса и започнете да оформяте бисквитките.
Откъсвайте средно голямо топче от сместа и го оформяйте, като го притискате леко, за да се получи като диск.
Бисквитките се овалват в пудра захар 2 пъти и се пекат 12-15 минути.
След като ги извадите от фурната, не бързайте да ги махате от тавата. Оставете ги да изстинат добре и чак тогава ги извадете.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 1 |