На английски пандишпанът се превежда като angel food cake. Иначе казано - храна за ангели. Именно мекият и пухкав блат, разтапящ се в устата и галещ сетивата, е главен герой в днешната ни рецепта.
Необходими са ви:
100 г ядки
сладко по избор
200 г масло
2 с.л. какао
2 пакетчета ванилия
8 яйца
240 г захар
1 пудинг ванилия
½ л прясно мляко
240 г брашно
Начин на приготвяне:
Отделете 8 жълтъка и ги разбийте със 120 г захар.
Разбийте белтъците с останалата захар на гъст сняг.
Смесете разбитите жълтъци с ванилията и брашното и с помощта на шпатула внимателно добавете разбитите белтъци.
Разделете тестото на две и изсипете всяка от половините в тортена форма, като на едната добавите какао, за да стане тъмна. Изпечете блатовете във фурна с вентилатор на 180 градуса за 25-30 минути.
Сварете крем от прясното мляко, пудинга и 3-4 с.л. захар. Оставете да се охлади.
Разбийте маслото и го смесете с охладения крем.
Напоете блатовете с прясно мляко.
Намажете първия блат със сладко, а след това и с половината крем. Отгоре разпределете ядките. Повторете същата процедура и с втория блат.
Отгоре поръсете с какаото.
Още сладки изкушения от Kulinar.bg:
Сладка пита със заквасена сметана
Ябълкова тарта
Понички с извара и стафиди
2 | 0 |