Може би повечето от вас не знаят, но постите започнаха преди повече от седмица. Коледа е далеч, а jenite имаме нужда да си хапваме сладко.
Няма място за притеснение! С помощта на колегите от Kulinar.bg намерихме бързо решение на притеснителния проблем: постен меден кейк.
Необходими продукти
200 гр.мед
15 мл олио
200 гр.пудра захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 пак. канела на прах
5 зърна карамфил
200 гр.орехи
600 гр.брашно тип 500
Начин на приготвяне
Сложете меда в чаша силен и горещ чай, за да се разстопи. Прибавете последователно захарта, олиото, содата и всички останали продукти.
Намазнете дъното на тава, посипете го с тънък пласт брашно. Изсипете сместа, която преди малко сте разбъркали добре.
Поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Сладкишът е готов, когато пъхнете в него дървена клечица и я извадите без тесто по нея.
Готовия десерт поръсете с пудра захар и хапнете с усмивка!
5 | 0 |