Рецепта за безглутеново брауни

Рецепта за безглутеново брауни

Ако имате непоносимост към глутен или просто не искате да го консумирате, опитайте това брауни. Уникално вкусно е! 

Необходими продукти:

3/4 ч. масло от гроздови семки

3/4 ч. холандско преработено какао

1 1/2 ч. обикновено какао

1 ч. л. сол

1/4 ч. л. бакпулвер

5 големи белтъка

1 2/3 ч. захар

1 ч. л. ванилов екстракт

1/4 ч. натрошени лешници

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте тава или форма със спрей за готвене и сложете хартия за печене.

В голяма купа разбъркайте какаото. В малка тенджера на умерен огън загрейте маслото до 240°, за около 2 минути. Изсипете горещото масло върху какаото и разбъркайте, за да се смеси напълно, след което оставете да престои 10 минути.

Към тази спес добавете бакпулвера, солта и белтъците. С помощта на ръчен миксер разбийте, докато сместа се разбърка добре. Добавете захар и ванилия и продължете да разбивате, докато сместа стане напълно гладка, олекотена и лъскава.

Прехвърлете сместа в подготвената тава и поръсете с лешниците. 

Печете около 30 минути, като проверявате с клечка за зъби. 

Изчакайте да се охлади, нарежете на квадрати и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay