Ако имате непоносимост към глутен или просто не искате да го консумирате, опитайте това брауни. Уникално вкусно е!
Необходими продукти:
3/4 ч. масло от гроздови семки
3/4 ч. холандско преработено какао
1 1/2 ч. обикновено какао
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. бакпулвер
5 големи белтъка
1 2/3 ч. захар
1 ч. л. ванилов екстракт
1/4 ч. натрошени лешници
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте тава или форма със спрей за готвене и сложете хартия за печене.
В голяма купа разбъркайте какаото. В малка тенджера на умерен огън загрейте маслото до 240°, за около 2 минути. Изсипете горещото масло върху какаото и разбъркайте, за да се смеси напълно, след което оставете да престои 10 минути.
Към тази спес добавете бакпулвера, солта и белтъците. С помощта на ръчен миксер разбийте, докато сместа се разбърка добре. Добавете захар и ванилия и продължете да разбивате, докато сместа стане напълно гладка, олекотена и лъскава.
Прехвърлете сместа в подготвената тава и поръсете с лешниците.
Печете около 30 минути, като проверявате с клечка за зъби.
Изчакайте да се охлади, нарежете на квадрати и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |