Рецепта за домашна торта Добуш

Рецепта за домашна торта Добуш

С наближаването на празниците, започваме все по-често да оставаме вкъщи и да приготвяме различни вкусотии. Днес ще ви предложим рецепта за вкусна домашна торта Добуш.

Необходими продукти:

3 яйца

3 к. ч. пудра захар

2 к. ч. прясно мляко

1 к. ч. олио

1/2 ч. л. амонячна сода

1/2 ч. л. сода

2 ч. л. оцет

щипка сол

2-3 ванилии

1 кг брашно

за крема:

300 грама захар

1 1/2 л мляко

4 яйца

200 грама захар

8 с. л. брашно

1/2 пакетче масло

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта. След това се добавя млякото, олиото.

Содата се слага в оцета, разбърква се и се добавя амонячната сода.

Добавят се останалите продукти.

Замесва се тесто.

Дели се на 12 парчета и се оставя да втасва 2 часа.

Тестото се разточва и се пече в намазнена тава с брашно.

Всеки блат се пече 5 мин. на 180 градуса.

След това се оставят да изстинат.

Как да приготвите крема:

Карамелизирайте захарта.

След това добавете към нея млякото.

Отделно се разбиват 4 жълтъка с 200 грама захар и 8 с. л. брашно.

Тази смес се добавя към врящото мляко, като се разбърква постоянно.

Прибавя се маслото.

След като се сгъсти крема, прибавяме предварително разбитите на пяна 4 белтъка.

Кремът става пухкав.

Наредете тортата, като редувате студен блат с топъл крем.

Накрая се поръсва със смлени орехи.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay