Рецепта за еклери

Рецепта за еклери

Днес ще ви представим рецепта за вкусни, домашно приготвени еклери с крем. Ще си оближете пръстите! 

Нужни продукти: 

1/2 литър вода

1 щипка сол

10 броя яйца

300гр. брашно 

100гр. краве масло

1л. прясно мляко

1 1/2 ч.ч захар

2 ванилии

ягоди (по желание) 

Начин на приготвяне:

Изсипете водата в тенджера и я сложете на котлона. Когато водата заври, поставете щипка сол и маслото. Добавете 250 грама от брашното постепенно и по малко, като леко бъркайте с дървена лъжица, докато се образува топка и се отдели от съда. Махнете го от котлона и се оставете да поизстине малко.

Добавете последователно 7 яйца, като след всяко бъркайте сместа. Получава се т.н. "парено тесто”

Направете тестото на формички, в каквито искате да бъдат еклерите и печете на загрята фурна на 200-250 градуса за около 10-15 минути

След като изстинат разрежете еклерите от едната страна, за да можете да ги напълните в последствие с крем.

За крема: 

Смесете прясното мляко, 3 жълтъка, 1.5 ч.ч. захар, едно пакетче краве масло и ванилията. Бъркайте, като добавяте останалото брашно до получаване на гъст крем.

Напълнете еклерите с помощта на шприц.

По желание украсете еклерите с ягоди или други плодове.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay