Днес ще ви представим рецепта за вкусни, домашно приготвени еклери с крем. Ще си оближете пръстите!
Нужни продукти:
1/2 литър вода
1 щипка сол
10 броя яйца
300гр. брашно
100гр. краве масло
1л. прясно мляко
1 1/2 ч.ч захар
2 ванилии
ягоди (по желание)
Начин на приготвяне:
Изсипете водата в тенджера и я сложете на котлона. Когато водата заври, поставете щипка сол и маслото. Добавете 250 грама от брашното постепенно и по малко, като леко бъркайте с дървена лъжица, докато се образува топка и се отдели от съда. Махнете го от котлона и се оставете да поизстине малко.
Добавете последователно 7 яйца, като след всяко бъркайте сместа. Получава се т.н. "парено тесто”
Направете тестото на формички, в каквито искате да бъдат еклерите и печете на загрята фурна на 200-250 градуса за около 10-15 минути
След като изстинат разрежете еклерите от едната страна, за да можете да ги напълните в последствие с крем.
За крема:
Смесете прясното мляко, 3 жълтъка, 1.5 ч.ч. захар, едно пакетче краве масло и ванилията. Бъркайте, като добавяте останалото брашно до получаване на гъст крем.
Напълнете еклерите с помощта на шприц.
По желание украсете еклерите с ягоди или други плодове.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |