Рецепта за тахан халва

Рецепта за тахан халва

Ето как да приготвите вкусна тахан халва вкъщи, като ще ви предложим различни варианти:

Необходими продукти:

1 1/2 ч. тахан

3/4 ч. л. сол

1 1/2 ч. захар

1/3 ч. вода

1 ч. л. ванилия

За халва с кардамон и шамфъстък:

3/4 ч. натрошени шамфъстъци

1/2 ч. л. кардамом

За шоколадова халва:

85-90 грама шоколад 

За халва с вкус на кафе:

1/4 ч. силно кафе 

Рецепта за тахан халва

Начин на приготвяне:

Покрийте една тава с хартия за печене. Сложете тахана и солта в една купа. Сложете кърпа под купата- това ще помогне при разбъркването. 

Сложете зазхарта, водата и ванилията в касерола и я сложете на котлона. Разбъркайте, след това оставете сместа да достигне до 245 градуса. 

След като сместа се нагрее до 245 °, внимателно и бавно изсипете сиропа в сместа от тахан, при непрекъснато разбъркване. 

Изсипете сместа в подготвената тава и загладете отгоре. Оставете да се охлади до стайна температура, след което охладете в хладилник за поне 3 часа. 

За халва с кардамон и шамфъстък: Добавете кардамона към сместа от тахан. След като добавите захарната смес към тахана, добавете ½ чаша шамфъстък.

Изсипете сместа в тавата, добавете останалите шамфъстъци и оставете да се охлади за 3 часа. 

За шоколадовата халва: След като добавите захарната смес към тахана, добавете шоколада в купата и оставете да престои 30 секунди. Внимателно разбъркайте шоколада. Изсипете в тавата и охладете.

За халва с вкус на кафе: Добавете кафето към тахана и солта. Загрейте и добавете захарната смес, според указанията по-горе. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay