В съботния работен ден продължаваме да бъдем на десертна вълна. Този път решихме да приготвим един от любимите си десерти от детството, а именно крем карамел. Колегите от Kulinar.bg обаче ни дадоха интересна идея, чрез която да го разнообразим. Малко тиква за разкош и кремът придобива изцяло нов вид.
Необходими продукти
15 яйца
1½ л прясно мляко
380 гр. захар
300 гр. тиква
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и прясното мляко с миксер и добавете 250 гр. захар.
Обелете и сварете тиквата, пасирайте я и я прибавете към сместа.
Пригответе две различни по големина тави. В по-малката изсипете останалата захар и я сложете на котлона, докато покафенее. След това изсипете всичко в по-малката тава, а нея самата поставете в по-голямата, която е пълна с вода.
Десертът се пече на водна баня във фурната, докато получи златист загар.
5 | 0 |