От една страна, вече сме в пролетно настроение и ни се иска температурите навън да се повишат. Но от друга страна все още не можем да се разделим с аромата на канелата, който цяла есен и зима ароматизираше нашия дом. Преди около седмица се оказахме с един чувал домашни ябълки и круши и се наложи да измислим начини да ги изконсумираме бързо преди да се развалят. Затова решихме да направим вкусен сладкиш, който след това да ви покажем!
Необходими продукти:
2 бр. ябълки
2 бр. круши
2 яйца
1 ч.ч. захар (две равни части бяла кристална и кафява Демерара)
2-3 с.л. меко краве масло
4-5 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
Едно пакетче бакпулвер
Ванилия
Лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със захарта в дълбока купа. Добавете ванилията и маслото и разбийте отново. Изсипете киселото мляко и разбъркайте добре.
Обелете ябълките и едната круша и ги настържете на едро ренде. Прибавете към сместа и разбъркайте отново. Време е за брашното и бакпулвера. Добавяйте ги постепенно и бъркайте, докато не постигнете консистенцията на смес за кекс.
Прехвърлете сместа в тавичка за пай. Нарежете една круша на тънки резени, облейте я с лимонов сок, за да не прегори при печене и я подредете в избрана от вас форма върху повърхността на сместа.
Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Проверете готовността с дървена клечка.
Да ви е сладко!
0 | 0 |