Сладкиш с ябълки, круши и канела

Сладкиш с ябълки, круши и канела

От една страна, вече сме в пролетно настроение и ни се иска температурите навън да се повишат. Но от друга страна все още не можем да се разделим с аромата на канелата, който цяла есен и зима ароматизираше нашия дом. Преди около седмица се оказахме с един чувал домашни ябълки и круши и се наложи да измислим начини да ги изконсумираме бързо преди да се развалят. Затова решихме да направим вкусен сладкиш, който след това да ви покажем!

Необходими продукти:

2 бр. ябълки

2 бр. круши

2 яйца

1 ч.ч. захар (две равни части бяла кристална и кафява Демерара)

2-3 с.л. меко краве масло

4-5 с.л. кисело мляко

1 ч.ч. брашно

Едно пакетче бакпулвер

Ванилия

Лимонов сок

Сладкиш с ябълки, круши и канела

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата заедно със захарта в дълбока купа. Добавете ванилията и маслото и разбийте отново. Изсипете киселото мляко и разбъркайте добре.

Обелете ябълките и едната круша и ги настържете на едро ренде. Прибавете към сместа и разбъркайте отново. Време е за брашното и бакпулвера. Добавяйте ги постепенно и бъркайте, докато не постигнете консистенцията на смес за кекс.

Прехвърлете сместа в тавичка за пай. Нарежете една круша на тънки резени, облейте я с лимонов сок, за да не прегори при печене и я подредете в избрана от вас форма върху повърхността на сместа.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Проверете готовността с дървена клечка.

Да ви е сладко!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay