Нашите колеги от Kulinar.bg владеят до съвършенство изкуството да изкушават с неустоими и на вид, и по вкус рецепти. А последната разкошотия, която споделиха с нас, буквално ни накара да зарежем всичко останало, да отскочим до близкия магазин за продукти и да се затворим в кухнята, където си спретнахме тези вълшебни карамелени ябълки. А ето и как да си ги приготвите и вие.
Необходими са ви:
1 кг зелени ябълки
½ чаша царевичен сироп
220 г захар на кристали
3 с.л. обезсолено масло
260 мл соево мляко
Начин на приготвяне:
Разрежете ябълките на половина и ги изчистете отвътре. Оставете настрана, докато приготвите карамела.
Сложете царевичния сироп на котлона. Оставете го за заври, след това сложете захарта на няколко етапа, като бъркате след всеки. След като захарта се стопи напълно, сложете маслото. Накрая добавете и млякото и разбъркайте финално. Махнете карамела от котлона.
Напълнете ябълките и ги сложете в хладилника, за да се стегне карамела.
След като са готови за консумация, ги нарежете на парчета и сервирайте.
Още рецепти за неустоими изкушения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
1 | 0 |