Тарт с лавандулов крем и ягодов сос

Един много вкусен и свеж десерт, който може да приготвите този уикенд- тарт с лавандулов крем и ягодов сос. Ето как да го направите:

Необходими продукти:

За блата:

1 1/2 чаша брашно

1/2 чаша масло

1/4 чаша захар

2 с.л. лавандулови цветове, смлени

1/4 чаша студена вода

 За крема:

1 чаша заквасена сметана

1 чаша крема сирене

1/4 чаша захар

2 с.л. лавандулов мед

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. лавандулови цветове, смлени

 За ягодовия сос:

1 чаша пресни ягоди

1/4 чаша захар

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. ванилов екстракт

1/4 чаша вода

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Комбинирайте брашното, захарта и лавандуловите цветове в купа. Добавете студеното масло и разбъркайте. Добавете студената вода и продължете да разбърквате, докато получите тесто.

Разточете тестото и го поставете го във форма за тарт. Печете около 20-25 минути.

Докато блатът се пече, пригответе крема. В купа разбийте крема сиренето и захарта. Добавете заквасената сметана, лимоновия сок, лавандуловия мед и лавандуловите цветове и разбъркайте, докато се получи гладък крем.

За да приготвите ягодовия сос, поставете ягодите, захарта, лимоновия сок, ваниловия екстракт и водата на котлона. Гответе, като разбърквате от време на време, до получаването на гъст сос.

Изсипете готовия крем върху изстиналия блат, охладете за около 1 час в хладилника. 

Преди да сервирате, полейте с ягодовия сос.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay