Един много вкусен и свеж десерт, който може да приготвите този уикенд- тарт с лавандулов крем и ягодов сос. Ето как да го направите:
Необходими продукти:
За блата:
1 1/2 чаша брашно
1/2 чаша масло
1/4 чаша захар
2 с.л. лавандулови цветове, смлени
1/4 чаша студена вода
За крема:
1 чаша заквасена сметана
1 чаша крема сирене
1/4 чаша захар
2 с.л. лавандулов мед
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. лавандулови цветове, смлени
За ягодовия сос:
1 чаша пресни ягоди
1/4 чаша захар
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. ванилов екстракт
1/4 чаша вода
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Комбинирайте брашното, захарта и лавандуловите цветове в купа. Добавете студеното масло и разбъркайте. Добавете студената вода и продължете да разбърквате, докато получите тесто.
Разточете тестото и го поставете го във форма за тарт. Печете около 20-25 минути.
Докато блатът се пече, пригответе крема. В купа разбийте крема сиренето и захарта. Добавете заквасената сметана, лимоновия сок, лавандуловия мед и лавандуловите цветове и разбъркайте, докато се получи гладък крем.
За да приготвите ягодовия сос, поставете ягодите, захарта, лимоновия сок, ваниловия екстракт и водата на котлона. Гответе, като разбърквате от време на време, до получаването на гъст сос.
Изсипете готовия крем върху изстиналия блат, охладете за около 1 час в хладилника.
Преди да сервирате, полейте с ягодовия сос.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |