Боровинков тарт

Боровинков тарт

Когато поднесете този десерт от боровинки на гостите си, никой няма да повярва, че е домашно приготвен. Освен че е ужасно вкусен, този тарт е и много красив. Ето как да го приготвите: 

Необходими продукти: 

За блата:

10 с.л. масло

1 ч.л. ванилия

1 1/4 ч. брашно

1/4 ч. захар

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

За пълнежа:

1/3 ч. вода

2 с.л. царевично нишесте

3/4 ч. захар

1 ч.л. канела

6 ч. боровинки

1/4 ч. лимонов сок

1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в малка тенджера. Когато добие златист цвят, махнете го от котлона и добавете ванилията.

В голяма купа комбинирайте захарта, брашното, бакпулвера и солта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. 

Изсипете в намазнена форма за торта и притиснете към дъното.

Сложете във фризера за 15 минути и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

Извадете блата от фурната, надупчете го с вилица, сложете хартия за печене, а след това суров боб или ориз. 

Печете около 20 минути. След това махнете боба и хартията за печене, върнете го във фурната и печете още 15 минути. 

Сложете водата и царевичното нишесте в малка тенджера и ги загрейте. Добавете захарта, канелата и солта. След това добавете 2 чаши измити боровинки и оставете сместа да заври. 

Намачкайте боровинките, за да се получи гъст сос. 

Добавете лимоновия сок и ванилията и оставете пак да заври. 

Махнете от котлона и добавете още 2 чаши боровинки. 

Изсипете тази смес върху изстиналия блат, а отгоре наредете останалите боровинки. 

Оставете да се охлади добре, най-добре за цяла нощ. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay