Когато поднесете този десерт от боровинки на гостите си, никой няма да повярва, че е домашно приготвен. Освен че е ужасно вкусен, този тарт е и много красив. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
За блата:
10 с.л. масло
1 ч.л. ванилия
1 1/4 ч. брашно
1/4 ч. захар
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
За пълнежа:
1/3 ч. вода
2 с.л. царевично нишесте
3/4 ч. захар
1 ч.л. канела
6 ч. боровинки
1/4 ч. лимонов сок
1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в малка тенджера. Когато добие златист цвят, махнете го от котлона и добавете ванилията.
В голяма купа комбинирайте захарта, брашното, бакпулвера и солта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте.
Изсипете в намазнена форма за торта и притиснете към дъното.
Сложете във фризера за 15 минути и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
Извадете блата от фурната, надупчете го с вилица, сложете хартия за печене, а след това суров боб или ориз.
Печете около 20 минути. След това махнете боба и хартията за печене, върнете го във фурната и печете още 15 минути.
Сложете водата и царевичното нишесте в малка тенджера и ги загрейте. Добавете захарта, канелата и солта. След това добавете 2 чаши измити боровинки и оставете сместа да заври.
Намачкайте боровинките, за да се получи гъст сос.
Добавете лимоновия сок и ванилията и оставете пак да заври.
Махнете от котлона и добавете още 2 чаши боровинки.
Изсипете тази смес върху изстиналия блат, а отгоре наредете останалите боровинки.
Оставете да се охлади добре, най-добре за цяла нощ.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |