Тези тарталети са вкусни и изключително красиви. Могат да се направят и с други плодове, но тъй като идва сезонът на малините, къпините, боровинките и другите ни любими горски плодове, заложете на тях.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
За блата:
3/4 ч. масло
3 с.л. захар
щипка сол
1 жълтък
1 1/3 ч. брашно
За крема:
6 големи жълтъка
3/4 ч. захар
6 с.л. брашно
щипка сол
2 1/4 ч. мляко
1 шушулка ванилия
1/2 ч.л. бадемов екстракт
1/2 ч. филирани бадеми
За топинга:
боровинки
къпини
малини
малки листа мента
ядливи цветчета лайка
пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте 6 формички за мини тарталети със спрей за готвене.
Разбийте маслото, захарта и солта с миксер, до получаване на гладка и кремообразна смес. Добавете жълтъка, след това брашното и разбъркайте отново. Ако тестото е твърде меко, увийте в найлоново фолио и охладете за 5 до 10 минути.
Разделете тестото на 6 равни части. С леко набрашнени ръце притиснете към дъното и стените на формичките.
Покрийте всяка тарталета с хартия за печене и сложете суров боб. Печете 15-20 минути. Махнете боба и хартията и запечете за още 5-6 минути.
Охладете върху решетка.
Междувременно в голяма купа разбийте жълтъците, захарта, брашното и солта.
Загрейте млякото на средно висока степен, докато започне да се вдига пара и около ръба се образуват мехурчета. След това свалете от огъня. Към яйчената смес добавете малко горещо мляко, като разбивате непрекъснато. Продължете бавно да добавяте и разбивате горещо мляко. Накрая добавете и останалото горещо мляко, докато сместа стане гладка. Върнете яйчената смес в тенджерата. Гответе на средна температура 5 до 7 минути или докато се сгъсти достатъчно.
Изстържете ванилията от шушулката и я добавете към крема. Ако има бучки, можете да прецедите крема. Охладете за около 2 часа.
Разпределете крема между тарталетите и декорирайте с плодовете.
Накрая поръсете с пудра захар.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |