Жените сме пословични с любовта си както към шоколада, така им към кафето. Така че сигурно разбирате вълнението, което ни обхвана, щом открихме тази шоколадово-кафена торта при колегите от Kulinar.bg.
Ето я и рецептата.
Необходими продукти:
50 гр. шоколад
100 мл кафе еспресо
60 гр. масло
1 литър прясно мляко
2 пакета бишкоти
150 гр. орехи
1 с.л. разтворимо кафе
2 пакета шоколадов пудинг (или шоколадово нишесте)
Начин на приготвяне:
Направете крем от млякото и пудинга, като следвате указанията върху пакетчето. Добавете смлените орехи, заедно с разтворимото кафе и маслото. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес.
В кръгла форма за торта наредете бишкотите по стените и по дъното. Полейте ги с част от еспресото и отгоре сипете крема. Поръсете с малко кафе и бишкотите по стените и оставете тортата да стегне в хладилник за една нощ. Накрая украсете с настърган шоколад.
Ако тази статия ви е харесала и искате да споделяме с вас още сладки кулинарни изкушения, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!
32 | 0 |