Бутикова почивка на малък британски остров

Бутикова почивка на британски остров

Толкова много ми омръзна да мисля отрано за годишната си отпуска, а на всичкото отгоре трябва и да избера мястото, на което ще я прекарам. Не знам дали защото отвсякъде ни пресират да вършим тези досадни задължения, но се замислих, че някак нямам желание да прекарам поредното море някъде около южното ни Черноморие или в Испания, или някъде, където обикновено подобава да се ходи през топлите месеци.

Замисляли ли сте се за Острова и неговите милион и едно приложения и интересни кътчета? Лондон е само малка част от онова, което Велика Британия може да предложи. С течение на годините, в които хората все повече ценят почивката си, и то стилната такава, се откриват безценни местенца. Като The Cary Arms - малък бутиков хотел в прелестно заливче Babbacombe на град Devon, който пък е на 260 км югозападно от Лондон.

Странноприемницата на плажа, както наричат това кътче местните, всъщност е много повече. Първото нещо, което ще видите е чара и спокойствието на мястото - малък залив, кристални води, възможност да се катерите, да плавате или плувате, да готвите сред природата, да се отдадете на риболов и Бог знае още какви благини... Хотелът пък, типично по английски, е помислил с грижа и стил за своите гости. На първо място е редно да споменем феноменалния пъб, в който се организират тематични вечери и месеци на кулинарните изкушения и гурме културата. Главният готвач гарантира, че никъде другаде на Острова не можете да опитате блюдата, които той ще ви приготви.

С две думи - качествената почивката и добре прекараното време на брега са гарантирани. Хотелът приветства големи и шумни семейства, както и техните домашни любимци, за които ще се погрижат екип от готвачи, възпитатели и аниматори. Ако сте фен на игрите на открито и барбекю заниманията - ще ни благодарите, че ви запознаваме с това място. Пред него се е ширнала безкрайна зелена поляна, на която се случват мини фестивали със симфонични концерти, състезания с коне, огнени игри и какво ли още не...

Какво ли? Сватба! Не споменахме, че малкият пъб организира незабравими тържества, след които булките отплават с любимия си към залеза... Ако не сте толкова романтична натура, можете просто да си хапнете и пийнете добре, като задължителните за британската сватба ритуали ще бъдат спазени, та дори надминати.

До брега и най-вече до The Cary Arms можете да стигнете и с лодка, а ако предварително предупредите за деня и часа на пристигането си, ще бъдете посрещнати подобаващо - като скъпи гости, каквито всъщност са всички, прекрачили прага на хотела.

Въпреки че безвремието и моментите като тези - прекарани на приказно място с любими хора - са безценни, е редно да споменем и тази страна на почивката.

Цената на нощувка в двойна стая започва от 130 паунда и достига до около 500 паунда, за които ще получите голяма лятна къща на брега, с 3 спални, детска стая, кът за почивка, градина, барбекю и огромна тераса - лично и само за вас! За всички ценови категории можете да проверите тук.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay