Да спиш в хотел... на клоните на дърво

Хотел високо в боровете

Ако ви е писнало да отсядате в обикновени хотели, където и да отидете по света, било то и 5 звездни такива и искате да бъдете гости на едно по-нестандартно място, едновременно с което да сте и сред природата, то вашето място е шведския The Treehotel.


Дървесния хотел - The Treehotel, който отвори врати миналата година, е авангарден екологичен проект, чиято цел е да популяризира екологичния начин на живот.

 

Хотелът разполага със седем стаи, захванати високо сред боровете, подобно огромни птичи гнезда. Те са разположени в дълбоко в северните гори на около 60 км южно от полярния кръг. Всяка от стаите е творение на водещи шведски дизайнери и архитекти, които подкрепили собствениците Кент и Брита Йонсон-Линдвал в тяхната "щура" идея.

 

Вдъхновението за проекта дошло от документалния филм "Любителят на дърветата" (Trädälskaren) – философска история за трима мъже от големия град, които в желанието си да се върнат към корените си, построили висяща къща сред дърветата в гората.

 

Самите стаи на Дървесния хотел също носят нестандартни имена – Дървесната сауна, Птичето гнездо, Синия конус, Кабината, Огледалния куб, НЛО и Стаята с гледка.

 

Създателите на хотела предвиждат в близките няколко години да разширят комплекса като построят още 24 нови стаи.

 

За гостите на хотела са предвидени развлечения като разходки из природата, запознаване на бита и културата на местната етническа група Саами, горещи вани, конна езда и управление на впрягове с хъски, ски и др.

 

Цените на нощувките за двойна стая варират между 550 и 650 долара за стая с включена закуска, но изживяването е безценно.

7 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay