Дестинация: Рай

Ако търсите неизследван Рай на Земята - четете

Дестинация: Рай

И понеже знаем, че до болка познатите и претъпкани с туристи райски кътчета биха ви отегчили, ето няколко по-нетрадиционни идеи за почивка. И то истинска.


Фернандо де Нороня, Бразилия

Най-отличителното на този остров е, че пясъкът по плажовете му е кремаво жълт, а вероятността да срещнете досадни групи немски туристи, е минимална. Освен, че цените са занижени до абсолютния минимум, животът на острова е максимално сближен с естествения - дълги плажни ивици, джунгла, тропически растения и много спокойствие.  

 

Морзин, Франция

 Алпийският пейзаж и приветливите хора в Морзин създават усещането, че сте една стъпка по-близо до самия рай. Свежият въздух, зелените борови гори и поляни припомнят как нещо съвсем просто като разходка сред природата, може да ви направи по-щастливи и усмихнати. Културата тук е навсякъде, за което говорят и множеството старинни архитектурни паметници. 

 

Паркът Algonquin Park, Канада

Само на три часа път от Торонто е сгушено едно от райските кътчета на земята. Гористите хълмове и речните преломи на парка са идеалното място, където да се скриете от сивото ежедневие и забързания начин на живот, и да се отдадете на почивка. Наемете някоя дървена хижа и се вслушайте в гласа на природата. Нечакан гост - някоя малка катеричка - може да ви навести. 

 

Кауай, Хаваи

Хаваите са доста позната дестинация за почивка и релакс, но има с какво да ви изненадат. Вулканичният остров Кауай е един от скритите козове на екзотичната дестинация. Островът е защитена местност, в която можете да видите всичко друго, но не и бетонни здания. Зелените джунгли, кристално чистите реки и водопади ще ви накарат да се влюбите в мястото. Почитателите на екстремните спортове също няма да останат разочаровани. Вълните, които се размиват в морския бряг, са идеални за сърф.

 

Патагония, Чили

В Патагония са събрани едни от най-поразителните красоти на планетата, способни да смаят всеки пътешественик – дори самия Магелан, дал име на местността. Реките, горите, ледниците, гейзерите и островите се редуват в такова съчетание, каквото не бихте могли да видите никъде другаде по света. A aроматните вина, които може да опитате тук, биха задоволили и най-изтънчения вкус.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 06.11.2010|19:00
само да взема заплата :(
1
Не е посочен 06.11.2010|18:59
Много е яко искам и аз там :))))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay