Къде какво хапват, когато търсят лек

Домашните лечители по света

Пилешката супа може да лекува душата, но със сигурност действа благоприятно и на физическото състояние. Съществуват още куп вкусотии, които влияят на здравето и убиват всички онези неприятни симптоми, за които търсим лек. Вижте кои са "домашните лечители", които използват в някои страни.

 

Американските мами сервират пилешка супа при настинка

Ограничения в дозата няма, защото вкусната супичка забавя движението на белите кръвни телца, което пък може да намали инфекцията на горните дихателни пътища. Твърдение, доказано от учените в университета в Небраска.


 

Майките от Гърция предпочитат чай от лайка

Гъркините лекуват грипа с билков чай от лайка с мед, като понякога към напитката добавят и Метакса. Според д-р Kathi Kemper, автор на книгата The Holistic Pediatrician, чаят наистина помага. Лайката действа успокояващо, а медът облекчава кашлицата. "Ако добавите и по един портокал и лимон, то със сигурност ще унищожите и микробите.", съветва докторката. На нас ни звучи като едно вкусно лекарство, като имаме предвид и гръцкото бренди.

 

 

Масаж с яйце прилагат китайките при главоболиe

Те сваряват и обелват няколко яйца, и докато са горещи масажират лицето и шията с тях. Според някои експерти ползотворният ефект при главоболие е спорен. Те са убедени обаче, че ефект има, когато говорим за болки в гърба.

 

През лятото германките се мажат с оцет

След неприятното слънчево изгаряне германките се глезят с вана с ябълков оцет, за да намалят силната болка. Просто добавят няколко капки към водата и се отдават на пълен релакс. Алкалният състав на оцета в действителност действа благоприятно, но друг по-ефективен продукт е гелът от алое вера.

 

Мед и канела бори акнето, според африканките

Чудотворната смес, която си приготвят те включва: 4 лъжички мед и 3 чаени лъжички канела. Те се мажат с получената паста, като я оставят да действа цяла нощ. Със сигурност има ефект, а главен виновник е канелата. Тя действа противовъзпалително на кожата, като влияе добре и на зачервяванията и подпухналостта.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay