Хотел или електроцентрала? И двете!

На почивка в... електроцентрала

Представете си как си почивате в 5-звезден хотел, наслаждавайки се на всички допълнителни екстри и включени услуги, когато осъзнавате, че хотелът всъщност е електроцентрала.

Това не е научнофантастичен сценарий, а реален хотел, проектиран от Кристине Хадининграт и "Sauter Carbon Offset Design". Архитектката и инженерната компания се съюзяват, за да направят първият "слънчев" хотел в Бали и изобщо в света.

"Bali Net Zero" Резорт и СПА ще бъде не само мястото за забавление и отмора на богатите и известните, но също така и екологична електроцентрала, която ще захранва с електричество околностите. Хотелът е проектиран със стъпаловидно разположени етажи, които наподобяват каскади, като идеята е на всеки етаж да се разположат самостоятелни слънчеви панели на покрива.

Гостите на хотела без никаква вина и угризения за околната среда ще могат да се насладят на апартаменти с гледка към океана, огромни басейни и джакузи, тенис кортове с климатик, спа и клиника за разкрасяване...

Екологичната системата за добив на енергия ще бъде разработена не само в полза на хотела. Компанията -производител ще продава електроенергия в местността и спечелените пари ще бъдат използвани за инфрастуктура, училища и културни центрове.

Ричард Саутър, основател на "Sauter Carbon Offset Design", се надява, че "Net Zero” ще има възможността да доставя достатъчно слънчева електроенергия, за да наложи Бали като първата "еко-туристическа дестинация в света".

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay