10 въпроса, които всяка майка си задава

Ето ги и отговорите

10 въпроса, които всяка майка си задава

Всяка жена иска да бъде добра майка и да даде на детето си най-важните неща. Има едни въпроси, които минават през главата на всяка майка. Ние не само знаем кои са те, но знаем и отговорите им. 

1. Колко дълго да оставя детското легло в моята стая?  - Можете да го оставите докогато искате. Няма определено вреем, в което детето да започне да си има отделна стая от вашата.

2. Добре ли е бебето да спи в една стая с по-голямото му братче/сестриче? - Да! Най-малкото ще бъдете сигурни, че винаги ще има контрол от по-голямото дете. 

3. Мога ли да спукам фонтанелата на главата му? - Трябва да сте изключително внимателни, докато зарасне и да избягвате директното докосване на тази зона.

4. Колко трябва да спи бебето? - Часовете на здравословен сън варират според възрастта. Новородените трябва да спят около 17 часа в денонощието докато навършат 1 месец. До третия му месец часовете са 16, след това 15, а след шестия до едногодишата му възраст часовете стават 14.

5. Кога да започна да му давам мляко от бутилка? - Бебето може да започне да се храни от бутилка между третия и шестия месец. Разбира се с вашето мляко, а не с купено!

6. Колко често да къпя бебето? - До навършване на една годинка трябва да бъде къпано 2-3 седмично, не повече! 

7. Каква е нормалната температура на бебето? - Нормалната температура по Фаренхайт за бебетата е 97,5 градуса, но все пак е индивидуална за всяко дете.

8. Кога ще падне пъпната връв на бебето ми? - Това е естествен процес и ще се случи рано или късно. Колкото по-малко мокрите този участък, толкова по-бързо ще се случи това.

9. Кога мога да кърмя детето? - Няколко дни след като родите, ще имате мляко и ще можете да нахраните бебчето си.

10. Какво става с кожата не бебето ми? - Ако вашето бебе има петна по кожата, или ен е напълно гладко, това е абсолютно нормално. Много деца се раждат така. Няма от какво да се притеснявате!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay