10 нежни френски имена за момиченца

Всяка майка иска да кръсти детето си с уникално име

10 нежни френски имена за момиченца

И ако е възможно никой друг да не носи същото име. Когато разберете, че вашето дете е 5-тото с това име в класа, едва ли ще се почувствате добре. Всяка майка мисли, че кръстила своето бебче с уникално, рядко срещано име, но в един момент се оказва, че не е точно така. Кръщавате бебто си с най-уникалното и нежно име, но година по-късно осъзнавате, че не сте единствената, която е избрала това уникално име. 

Много е трудно да изберете име, което със сигурност няма да бъде същото като на някое друго дете от класа и няма да бъде повод за подигравки. 

Някои майки избират имена, които харесват, но на друг език. Така едновременно детето ви ще се казва както искате вие и със сигурност ще се различава от съучениците си. Когато името е на друг език, например френски, то се произнася по съвсем различен начин и съответно звучи уникално. 

Ето някои от най-красивите и уникални френски имена, които можете да дадете на вашата дъщеричка:

1. Колет

Това красиво име е съкратено от Николет(или Николета-българската версия). То е красиво, без да звучи превзето.

2. Елинор

Елеонора е често срещано име, но едва ли познавате много жени, които носят името Елинор. То е много женствено и нежно  и има различни версии в много страни.

3. Елис

Ако харесвате името Елизабет, но не искате да кръстите дъщеря си така, тъй като е доста популярно, помислете за Елис. Елис е съкратената, френска версия на Елеонора. Звучи различно и нежно, както повечето френски имена. 

4. Инес

Никой не би избрал името Агнеса, ако иска женствено и красиво име. Но Инес звучи доста по-добре. 

5. Люси

Люси звучи повече италианско, отколкото френско. Но е сладко име, което ще подхожда на една красива госпожица. То е кратко и сладко, и доста женствено. 

6. Лаура

Лаура е доста старо име, което е било  популярно в миналото, но вече е доста по-радко срещано. 

7. Джозет

Джоузефина е популярно име по целия свят. Във Франция обаче то е Джозет. Джозет е много по-благозвучно и по-съвременно от Джоузефина.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

32 32
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay