7 златни правила за майките, които имат синове

Да имаш син е комплимент от Господ

7 златни правила за майките, които имат синове

Да бъдеш майка на син е отговорност, която не бива да се подценява. Малко по-различно е, защото, ако лесно знаем как да възпитаме момиченцето, какво ще й се хареса и какви са интересите й, малко по-трудно е с момчетата. Ще трябва да се нагодим към неговия малък мъжки свят, да го проучим и да направим така, че детето ни да има едно прекрасно детство. Ето и седемте правила, които, ако спазвате, няма да имате проблеми с Вашето малко момче!

Никога не се смейте на сина си, дори и на шега - За един мъж, макар и още малък, е изключително неприятно жена да му се присмива, а още по-болезнено би било това да е майка му. Това би му подействало травмиращо. Дори и малкият господин да не може да направи нещо, покажете му как, а не се смейте, че не може.

Винаги отговаряйте на въпросите му - Децата обичат да задават въпроси! За всичко! "Мамо, как се получава медът"; "Мамо, защо момчетата носят рокли, а ние, момчетата, панталони?"' "Мамо, мен щъркелът ли ме донесе?" Не се правете, че не ги чувате. Бъдете себе си и тактично му обяснете всичко, за което мъникът е любопитен.

Искайте съвети от него при вземане на решения - Момчето Ви някой ден ще стане голям и зрял мъж и глава на семейство и ако го научите от малък да взима решения и да му се чува думата, това би му било много полезно.

Никога не му казвайте "Нали ти казах!" - Тази реплика има нулев резултат. 

Хвалете го - Дори не всичко, което прави да е съвършено, насърчавайте го и го хвалете. 

Подкрепяйте мечтите му - Ако момчето ви сподели, че вече си е избрало някаква професия, можете да го насърчите като му купите книги на тази тема. Нека знае, че Вие ще сте зад него.

Покажете му, че сте на негова страна - Не само с думи, а и с действия. Нека знае, че има силен съюзник във ваше лице.

Станете част от Jenite.bg във Faceook!

111 11
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay