8 глупави начина, по които родителите харчат пари

Ето как родителите харчат повече от нужното

8 глупави начина, по които родителите харчат пари

Още една изненада, която ще получите, когато станете родители: да бъдеш родител е много, много скъпо. Не винаги можете да контролирате колко ще ви струва всичко около детето, но има грешки, които повечето родители допускат. Има някои неща, които можете да избегнете. Ето какви финансови грешки допускат повечето от нас.

1. Купуване на бебешки обувки и други неизползваеми неща

Бебешките обувки са очарователни. Също така се предлагат различни блузи и рокли с красиви брокати или камъни, но всички тези неща са непрактични и напълно неизползваеми. Дрехите за бебето трябва да са памучни и удобни, а само чорапки са напълно достатъчни.

2. Сменяте целия гардероб на бебето на всеки 3 месеца

Обикновено, още преди раждането на бебето, целият му гардероб е пълен с купчини дрехи за новородено. След това се сменя отново с дрехи за 0-3 месеца, а през този период децата носят само бодита. Когато навърши 3 месеца, гардероба се сменя за пореден път. След това следват дрешките за от 6 до 12 и в един момент имате купища нови, неносени дрехи, от които трябва да се отървете.

3. Купувате всичко възможно от зоопарка, лунапарка, музея и т.н. 

При първите посещения на такива места, купувате абсолютно всичко възможно и си мислите, че това ще бъде само първият път. Грешка! При всяко посещение ще купувате всички тези неща.

4. Купувате всички бебешки джаджи, създадени от човека

Да, всеки иска да купи най-доброто за детето си, но в един момент ще разберете, че всички люлки, матраци, столчета, кошници, колички, подложки и т.н. не са толкова необходими и се ползват изключително кратко време, тоест можете да ги вземете назаем от приятел.

5. Избор на нефункционални мебели

Важно е мебелите, които купувате, да вършат работа, а не само да са красиви. Например, купуването на малко детско легло, за периода след креватчето е излишно. Така или иначе детето ще спи при вас, а само след година ще е нужно по-голямо легло. Опитайте да бъдете по-практични.

6. Купуването на прекалено много играчки

Обикновено всички родители буквално заливат децата с играчки на рождените им дни или на Коледа. Това е страхотно, но детето ще се зарадва на една играчка толкова, колкото и на 20.

7. Посещаване на места, за които децата са прекалено малки

Когато едно дете не е пораснало достатъчно не може да оцени местата, на които ходи, а и вероятността да не си спомня нищо, когато порасне, е огромна. Съобразявайте местата, на които ходите с възрастта на детето. Няма никакъв смисъл да го водите на места като Дисниленд, след като не разбира какво се случва.

8. Занимания, за които децата са малки

Ученето на английски език или посещаването на уроци по танци от 3-годишно дете, е повече от абсурдно. Хубаво е децата да се занимават с подобни неща, но изчакайте да станат на подходяща възраст. Всичко преди това са пари на вятъра.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay