9 неща, свързани с бременността, за които той се притеснява, но не признава

Повечето мъже са уплашени до смърт

9 неща, свързани с бременността, за които той се притеснява, но не признава

Вашият партньор осъзнава, че за вас бременността е по-стресираща, но има много неща, които плашат и него. Вие сте тази, които се справя със сутрешното гадене, среднощното ритане на органите и т.н., затова на него му се струва нечестно да сподели притесненията си. Мъжете не показват емоциите си, но той се побърква вътрешно през цялата бременност, а и след това. Вижте за какво се притесняват бъдещите татковци:

1.Да не се случи нещо с вас или бебето

Мъжете прекарват 9 месеца, ровейки в интернет при всяка болка или дискомфорт, която получавате. А всички знаем какво пише в интернет. Болки в главата? Ще умреш. Болка в корема? Остават ви няколко седмици. Бебето рита? Ужасен знак. Броят на нещата, които могат да се объркат по време на бременността е голям и мъжете лесно се плашат. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да стоите далече от интернет през тези 9 месеца.

2.Придвижването до болницата

Може да не звучи като важен момент за вас, но мъжете много се притесняват за това. Мъжът има една единствена отговорност- да направи така, че да не родите по пътя или вкъщи. Той трябва просто да успее да ви закара навреме в болницата и всичко да бъде наред. Досещате се колко нерви му коства това..

3.Тревожи се, че не е готов

Това е нормално за всички бъдещи родители. Да приемеш факта, че трябва да се грижиш за друг човек и да бъдеш отговорен за всичко, свързано с него, е трудно. Всеки се страхува, но при мъжете е особено силно изразено.

4. Притеснява се да не направи нещо на бебето

Например докато спите или докато правите секс.

5.Ще трябва да добие много нови умения на "татко”

Вероятно умее много неща- да ремонтира колата, да ремонтира къщата и т.н. Но в един момент осъзнава, че не може да сменя памперси, да къпе бебе или да облече бебешко боди.

6.Притеснява се, че няма представа как да отгледа дъщеря

Не че знае как да отгледа дете като цяло, но идеята, че трябва да отгледа момиченце го плаши още повече. На повечето мъже им се струва по-лесно да отгледат момче.

7.Мрази всичко, свързано с пазаруване

Мъжете не си падат по пазаруването. За него бебешките чорапи не са толкова сладки, колкото са за вас. Това са просто чорапи. Мъжете смятат, че пазаруването е безсмислено и загуба на време.

8.Изтощен е от вашите хормонални промени

Колкото и да ви е трудно с всички тези бушуващи емоции, не си мислете, че на него му е по-лесно.  Изтощително е, и то много.

9.Страхува се и за всичко, за което вие се страхувате

Освен всичко, изброено до тук,той се притеснява и за нещата, за които вие се притеснявате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay