Готова ли съм да стана майка?

И ще стана ли някога изобщо?

Готова ли съм да стана майка?

Всяко малко момиченце си мечтае да срещне принца, да се оженят, да заживеят щастливо и да си имат дечица. Всъщност не съм убедена, че е всяко! Моята приказка като че ли е малко изопачена, а и, доколкото виждам, на много от съвременните принцеси. Аз израснах с четене на много приказки, продължих с романи и поезия и въпреки това, колкото и романтична да е представата ми за любовта, никога не съм смятала, че на всяка цена трябва да се омъжиш и да създадеш семейство.

Понякога може да ти отнеме доста време докато срещнеш твоя човек. А, оказва се, дори и да го срещнеш, не се знае колко време ще ти отнеме да се почустваш готова.

Какво всъщност значи да си готов да имаш дете? Настъпва ли изобщо такъв период в живота на една жена и изобщо човек? Мога да се подготвя за важен изпит, който ми предстои, за задача в работата, която се изисква от мен да извърша без грешки, дори мога да се настроя психически за вечер с досадни приятели на гаджето ми. Но как да се подготвя, как да дам настройка на себе си "Готова за дете"?

Струва ми се доста трудно, дори граничещо с невъзможно. Не знам дали ще го усетя или само ще си дойде. По-скоро вярвам, че на всеки човек, е определено време и затова и той трябва да си го изчака, без да пресира нещата.

Чувала съм млади момичета, които казват, че, ако не родят до 25-26 г. след това ще са престарели за това. Та нима имало дата на давност и за това? Откъде накъде трябва да се съобразявам с някакви норми на обществото кога трябва да имам дете и след коя възраст е вече "смешно" по думите им. Не мога да се съглася и няма как да го направя.

Мисля, че има много неща, които човек трябва да постигне преди да се реши да има дете, защото освен върховна радост, детето е и върховна отговорност! Ако все още разчиташ на мама и татко, не си се научил да живееш сам и да се оправяш сам с този живот, нямаш финансова стабилност и не чувстваш подкрепата на човека до теб.. то как мислиш, че ще отгледаш това дете?

Ето защо смятам, че всяко нещо с времето му. А дали ще се настроя, ще го почувствам или просто ще се случи в най-подходящия момент.. не мога да знам. Знам само, че за важните неща в живота не трябва да се бърза. Магията се разваля така, а нали си говорихме за приказки в началото?

 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay