Детето ви има затруднения със съня? Ето какво да направите

Детето ви има затруднения със съня? Ето какво да направите

Предвид несигурните времена, в които живеем, не е изненадващо, че много деца изпитват някаква форма на регресия на съня. Този процес е изключитено отчайващ и изтощителен за всеки родител, но за щастие може да бъде отстранен с малко постоянство и търпение. Лорън Улф, сертифициран консултант по детски сън, дава някои съвети, които да помогнат на нашите малчугани да се върнат към здравословния сън.

Според Улф децата до 2-годишна възраст трябва да са в леглото преди 20:30. За деца, които показват признаци на регресия на съня, специалистката предлага времето за лягане на малкия да се измести с 30 минути. Тя съветва винаги да се подхожда плавно с малки и постепенни промени. Много родители, доверили се на Улф виждат положителни резултати от тази практика.

А, ако детето не желе да спи през деня?

За много родители, които се опитват да работят от вкъщи в момента, времето за сън е от съществено значение, но често е предизвикателство. А ако детето отказва да подремва на обяд в продължение на няколко дни, родителите спират да предлагат сън. Този ход е погрешен, тъй като това са само временни промени, породени от етапа на развитие.

Наред с последователното предлагане на дрямка всеки ден, Лорън препоръчва да се поддържа и последователна рутина. Някои родители обличат децата си в пижами преди сън, други четат приказки. Това може да бъде съкратена версия на рутината ви за лягане.

Според Лорън, рутината не трябва да е нещо особено, просто трябва да бъде последователна и да изпълнявате задачите по един и същи ред всеки път. Това помага на децата да свикнат с идеята, че е дошло време за сън.

Какво да правим, ако детето не спи в самостоятелна стая?

Ако имате няколко деца в една и съща стая, регресията на съня може да бъде особено предизвикателна. Това налага да въведете някои промени в обстановката. Това, което Улф препоръчва, е да вземете детето, което няма проблеми със съня в спалнята си за няколко нощи. Така ще можете да обърнете внимание на другото дете без да притеснявате спящото.

Какво друго могат да направят родителите, за да насърчат съня?

Някои деца се будят твърде рано сутрин. Това може да бъде причинено от различни причини, най-вече от факта, че сутрин в стаята прониква светлина, а децата са изключително чувствителни към нея. За тази цел можете да поставите затъмняващи завеси, които ще помогнат на децата ви да заспиват по-лесно и да-спят до по-късно. Дори и само 30 минути повече могат да бъдат всичко, от което се нуждаете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay