Истината за проблемите с кърменето

Истината за проблемите с кърменето

Когато една жена забременее, най-големите й страхове и притеснения са свързани с физическата болка от самото раждане. Повечето жени изобщо не се замислят за това как ще изглеждат нещата след като се появи бебето. Повечето млади майки трябва да се справят с проблеми като малко количество кърма, мастит, много гладно и разочаровано бебе и денонощен график на кърмене и изцеждане, който оставя жената абсолютно изтощена както физически, така и емоционално.

Кърменето е много специален процес, защото освен че храните детето си по този начин, между майката и бебето се изгражда една много силна и специална връзка. Но ако трябва да бъдем реалисти, при голяма част от жените, кърменето е свързано с много болка и мъчения за майката и бебето. Има много жени, които нямат достатъчно кърма или бебетата им не искат да сучат, но те са твърдо решени, че трябва да кърмят бебето и отказват да приемат варианта, в който просто ще спрат да се измъчват и ще хранят детето си с адаптирано мляко.

Младите майки обикновено се вманиачават в идеята да кърмят детето си, прочитат всичко, което пише в интернет, говорят със стотици други майки на тази тема и следват инструкции за ъгъла, под който трябва да държат детето, позата, в която трябва да кърмят и т.н. За да се случва всичко нормално, просто трябва да се вслушвате в тялото си и да разбирате какво се опитва да ви каже детето ви. Всичко, свързано с кърменето е строго индивидуално и ако се опитвате да правите всичко като по учебник, е силно вероятно сами да предизвиквате болката и неприятните усещания.

Опитайте да се отпуснете и просто да кърмите детето си. Разбира се, добре е да се консултирате с експерт по кърменето или с лекар, но не прекалявайте. Ако искате да се отървете от болезнените зърна, да спрете да се тревожите дали детето е нахранено или не, просто се вслушайте в тялото си. Това ви казва всичко необходимо...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay