Как да изберете име за бебчето Ви?

Най-популярните мъжки и женски имена

Как да изберете име за бебчето Ви?

Когато една жена узнае, че е бременна, тя е на седмото небе. Започват вълнения, приготовления, защото и двамата бъдещи родители знаят, че съсвем скоро ще се появи тяхното малко човече. Един от главните въпроси, който възниква, е : "Как да кръстим мъничето?" Понякога се минава почти без спорове, друг път, обаче, процесът на избиране на име е дълъг и се случва така, че да се реши в последния момент.

Според обичая първото дете трябва да  бъде кръстено на бащата, или на майка му, второто - на родителите на жената, а третото - на други роднини или по избор на двамата. В днешно време, обаче, тези традиции вече не се спазват и всеки кръщава детето си според това кое име му е благозвучно. Ето и списък и значение на най-разпространените имена.

Името Анджела е доста популярно напоследък То е латинският прочит на старогръцкото име Ангела и означава пратеник. Борислава е също много харесвано и означава жена, която се бори за слава. Други популярни са Андреа, Вили, Димитрия,  Неда, Симона, Елисавета, Нина-Анджелина, Нелия, Ая, Аниела, Виктория и др.

Сред мъжките имена на първо място по предпочитане е Георги. Това е име, което винаги се е харесвало и ще продължат да се кръщават деца с него. То е древногръцко и означава земеделец. Друго популярно е Самуил. То е еврейско и означава измолен от Бога. Александър, който също е прдпочитан вариант, е със значение защитник на мъжете. Друго разпространено име е Калоян и означава хубавия Иван. Други популярни имена са Никола, Кристиян, Симеон, Дани, Борис, Димитър, Ангел, андрей, Атанас и др. 

Надяваме се да сме Ви били полезни с информацията. Не забравяйте, обаче, че не е важна модата в имената, а така, както вие го чувствате и усещате от вътре.

Автор: Теодора Георгиева

5 10
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay