Как да направите пролетната ваканция запомняща се

Дори без да пътувате

Как да направите пролетната ваканция запомняща се

Пътуването с деца, особено с малки, може да е много стресиращо. Трябва да планирате всичко седмици по-рано, да се запасите с памперси и храна и да обмислите хиляди неща. Това са основателни причини просто да решите да пропуснете пътуването тази пролет. Това не означава, че не можете да прекарате страхотно време и да имате запомняща се ваканция. Ето няколко начина да имате страхотна почивка:

  1. Разгледайте собствения си град

    Повечето семейства живеят по следния начин: посещават няколко ресторанта и няколко кафета, пазаруват от едни и същи места и се разхождат на едни и същи места. Отделете един ден, за да посетите места, на които скоро не сте ходили, да обиколите забележителностите и т.н. Със сигурност ще бъде приятно и интересно.

  2. Резервирайте хотел на близо, в последния момент

    Отидете в някой хотел наблизо, за да хапнете, да си починете, да се възползвате от басейна и т.н. Ще се разнообразите и няма да се налага вие да чистите след това.

  3. Направете екскурзия до най-близкия голям град

    Ако има голям град наблизо, сега е моментът да го разгледате. Направете си една хубава, еднодневна екскурзия, разходете се, разгледайте, пазарувайте и вечерта се приберете вкъщи.

  4. Раздвижете се

    Сега е моментът да се възползвате от свободното време, за да спортувате. Може да карате колело, да играете с топка в парка, да карате кънки и всичко, което децата или вие пожелаете. Освен приятно е и полезно.

  5. Организирайте състезание за пролетно почистване

    Измислете различни задачи- почистване на гаража, миене на прозорци, почистване на подовете и т.н. Разпределете ги между всички членове на семейството и обявете награда. Например, който получи най-много точки ще бъде заведен на вечеря или на някое хубаво място.

  6. Играйте игри

    Съберете всички семейни игри, които имате и посветете целия следобяд на тях. Разделете се на отбори, определете награди и се забавлявайте.

  7. Поканете приятели на пижама парти

    Ако имате приятели с деца, които също са избрали да останат вкъщи, поканете ги на пижамено парти. Поръчайте пица, купете сладолед и направете филмова вечер.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay