Невероятен метод, чрез който да научите детето да използва гърне само за 3 дни

Тъй като това не е лесна задача

Невероятен метод, чрез който да научите детето да използва гърне само за 3 дни

Без съмнение всеки родител се наслаждава да гледа детето си как расте на всички етапи от неговото развитие. Някои от тези етапи обаче са по-сложни от други. Един от тези по-сложни етапи е преходът от памперси към използване на гърне. Това често е дълъг и труден период, но тази страхотна техника работи винаги.

Техниката на Фелом включва събличането на детето голо от кръста надолу, когато е вкъщи и носенето на широки панталони, без гащички отдолу, когато е навън. Въпреки това е препоръчително през нощта да бъде с памперс.

Ето какво ще ви бъде нужно за този метод:

Вземете няколко гърнета. В идеалния случай трябва да има гърне във всяка стая. Винаги трябва да имате памперси и няколко чифта панталони, в случай на инцидент.

Ако живеете на място, където е по-студено, винаги обувайте чорапки на детето и се уверявайте, че не му е студено.

Първи ден:

Съблечете детето от кръста на долу и го наблюдавайте постоянно. Когато забележите, че му се пишка, бързо го заведете до най-близкото гърне. Давайте му много вода и течности, за да се налага да пишка често.

Когато вие или вашият партньор трябва да отидете до тоалетната, взимайте детето със себе си. Децата гледат какво правят родителите и правят същото.

Давайте малка награда на детето всеки път, в който използва гърнето правилно. След като това се случи 10-12 пъти, то ще започне да го прави самостоятелно.

Ако детето не се справя добре с използването на гърнето, не му се карайте и не го наказвайте. Вместо това му обяснете спокойно, че трябва вече да използва гърнето.

Преди да го сложите да спи следобед или вечер, преди да си легне, го накарайте да използва гърнето. След това му сложете памперс, за всеки случай.

Втори ден:

Придържайте се към методът от първия ден. Всичко остава същото, освен това трябва да изведете детето навън поне за един час. Изчакайте детето да се изпишка в гърнето и излезте навън веднага след това. Това създава полезни навици.

Когато излизате от вкъщи, обувайте само широки панталони на детето, без памперс и без гащички. Целта е да излезете и да се приберете, без да има инциденти и без да се налага детето да използва гърнето.

Разходете се близо до дома, например някъде в квартала. Добре е да носите преносимо гърне със себе си.

Трети ден:

Отново трябва да се придържате към инструкциите от първия ден, но този път детето трябва да излезе навън 2 пъти. Един час сутрин и един час следобед. Всеки път подтиквайте детето да използва гърнето, преди да излезе.

Ако не получите добри резултати, изчакайте от 6 до 8 седмици и опитайте отново. Не забравяйте, че тази техника изисква търпение и подкрепа от ваша страна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay