Няколко много хитри трикове за родители

Няколко много хитри трикове за родители

Всеки, който има деца, знае, че трябва да бъде много изобретателен, за да се справи с тях. Събрахме няколко много хитри трикове, които ще направят живота ви като родител много по-лесен. 

1. Сортиращата игра

Няколко много хитри трикове за родители

Искате да имате малко време за себе си, за да се изкъпете или да отидете до тоалетна? Просто помолете детето да сортира нещо- играчки, видове макаронени изделия или други малки неща, които имате вкъщи.

2. Стопер за тоалетна хартия

Няколко много хитри трикове за родители

Омръзнало ли ви е детето да хаби страшно много тоалетна хартия и да запушва тоалетната с нея? Този прост трик може да научи вашето дете как да използва точно толкова тоалетна хартия, колкото му е нужна. Това ще ви спести пари и време.

3. Пари от Феята на зъбките

Няколко много хитри трикове за родители

Падането на млечните зъби не е забавно. Но можете да направите тази ситуация по-лека за детето. Просто му оставяйте пари, от името на Феята на зъбките. 

4. Трик против накапване

Няколко много хитри трикове за родители

През лятото децата много обичат да хапват сладолед, но всички знаем какво се случва, когато сладоледът е на клечка. Можете просто да слагате хартийка за мъфин под сладоледа, за да не се цапа детето.

5. Методът с точката

Ако имате близнаци или деца на близка възраст, може би често се случва да се объркват дрехите им. Затова слагайте една точка на етикетите на дрехите на едното дете и две точки- на другото. 

6. Спрей против чудовища

Няколко много хитри трикове за родители

Ако детето ви се страхува от чудовища, сложете вода или друг безобиден разтвор в едно шише и кръстете този спрей "Спрей против чудовища". Това ще им помогне да се справят със страха.

7. Трик за мерене на обувки

Вземете една връзка от обувка. Премерете с нея колко е дълга подметката на обувката, завържете възели от двете страни и сложете тази връзка в чантата си. Така лесно ще можете да купувате обувки на детето, без да се налага всеки път да ги мери. 

8. Рисуване без цапане

Няколко много хитри трикове за родители

Всички знаем какво велико цапане пада, когато детето седне да рисува. Затова сложете един лист хартия в найлоново джобче, изсипете вътре боя  и го оставете да твори.

9. Ароматизатор за коша за памперси

Кошът, в който изхвърляме памерсите може да има много неприятна миризма. За да се справите с нея. сложете сода за хляб вътре и няколко капки етерично масло в содата.

10. Премахване на петна

Да се отървете от петната върху бебешките дрехи не е лесна задача. Вместо да купувате специални препарати, оставете дрехите на слънце. То върши чудеса за бели и светли дрехи. 

11. Тест на люлка

Няколко много хитри трикове за родители

Нали знаете онези симпатични люлки, които вибрират, издават звучи и забавляват бебето? Имаме новина за вас- не всяко бебе ги харесва. Затова вместо да дадете купища пари за такава люлка, изчакайте бебето да се роди и го занесете в магазина, за да тествате дали му допада. 

12. Приоритети

За да се справяте по-лесно със задачите и домакинската работа, вършете най-трудните неща, когато бебето спи, а оставате по-лесни за когато е будно. 

13. Практични комплекти

Вземете си няколко кошници или кутии. Сложете в тях памерси, мокри кърпи и биберон и сложете по една такава във всяка стая от дома ви. 

14. Кажете "Да" на доставката

Да имаш бебе е стресиращо само по себе си, така че най-вероятно ще искате да премахнете всички останали стресиращи неща. За да направите това, опитайте да поръчвате възможно най-много неща. Хранителни стоки, дрехи, бебешки продукти и т.н. Това ще направи живота ви много по-лесен. 

15. Ръкавица, пълна с ориз

Няколко много хитри трикове за родители

Ако детето ви се успокоява само, когато го държите или докосвате, вземете една гумена ръкавица и я напълнете с ориз. Оставете я върху гръбчето на детето ви. Това ще създава усещането, че го докосвате и няма да плаче.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay