Родители се обединиха срещу Victoria's Secret

Те са загрижени, че идеята за сексуалност се продава на тийнейджърите

Родители се обединиха срещу Victoria's Secret

Специално за пролетната ваканция, гигантът Victoria’s Secret пусна нова младежка линия от серията Pink. Името й е Bright Young Things, което бе една от причините да се появи възмущение у родителите.

Терминът няма буквален превод на български, но се е превърнал в устойчиво фразеологично словосъчетание на Запад. За пръв път се използва през 1920 година, за да наименува ентусиазираните, амбициозни, модерни и уверени в себе си млади хора, чието поведение обаче е буйно и скандално. Изразът се превръща в емблематичен за Холивуд и дори има филм, който носи същото заглавие.

И тук идват недоволните американски родители, които "навързват" нещата. Колекция, появяваща се точно за пролетната ваканция. Слоган, който призовава младите момичета да бъдат скандални. На всичкото отгоре, според тях Victoria’s Secret дори не нарича дъщерите им "хора", а просто "неща" (things - бел.ред.).

Възмущението нараства още повече, когато майките и бащите решават, че бельото на известния бранд е твърде секси за децата им. Според тях, марката налага сексуалност у младите момичета, която е недопустима за тяхната възраст.

Родители се обединиха срещу Victoria's Secret
Отговорът на обвиненията не закъснява. От Victoria’s Secret заявяват, че младежката им линия не е насочена към тийнейджърки, а към колежанки. Определяният за скандален слоган е бил насочен именно към тях, във връзка с тяхната пролетна ваканция и традициите, които я съпътстват.


Родителите обаче не искат и да чуят. Във Facebook-страницата на бранда те пишат, че дъщерите им, които дори още не са тийнейджърки, пазаруват често в магазините на марката. Очевидно, те се разпознават в концепцията на бельото, но ядосаните възрастни са убедени, че това повече няма да се случва.
Родители се обединиха срещу Victoria's Secret
Не липсват и защитници на Victoria’s Secret. Известната блогърка Джени Ериксън, позната с консервативния си начин на мислене, е написала, че 9-годишната й дъщеря носи бельо на марката.

Аргументите й са, че не иска другите деца да се подиграват на малката Хана, когато се преобличат по лагери или партита с преспиване.

"Не виждам нищо лошо в това едно дете да има хубаво бельо", заявява майката в сутрешния блок "Добро утро, Америка".

Напоследък на Victoria’s Secret им е тръгнало на скандали. Първо бяха обвиненията, че се подиграват с индианските традиции, сега и нападките, че развращават децата.

Вместо обаче родителите да търсят върху кого да си излеят гнева, трябва първо да погледнат самите себе си. И да помислят каква е тяхната роля във възпитанието на малчуганите. Защото винаги е по-лесно друг да бъде виновен за собствените ни грешки. Но дали е справедливо да си затваряме очите пред тях?

Ако тази статия ви е била интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

12 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 03.04.2013|15:32
Victoria's Secret искат да бъдат скандални и така още по-популярни
10
Не е посочен 03.04.2013|15:31
И аз да съм на мястото на родителите бих се разгневила от това рекламно послание
9
Не е посочен 01.04.2013|12:56
И според мен е така. За компанията е добре да се случва, защото тийнейджърките сега ще искат да са облечени така повече от всякога.
8
Не е посочен 01.04.2013|11:32
Доста агресивно от страна на бранда за бельо, ама от друга страна почти всички техни кампании са такива, годишното им шоу крещи секс...
7
Не е посочен 01.04.2013|10:23
Всичко друго е ток и жица и да се занимаем с това! Направо е откачено!
6
Не е посочен 01.04.2013|09:58
Тия пък!
5
Не е посочен 29.03.2013|19:05
Това е някаква ПР акция според мен . Лоша реклама няма .
4
Не е посочен 29.03.2013|18:34
Оффф, само им правят още по-голяма реклама.
3
Не е посочен 29.03.2013|17:52
Сексът продава и това е общовалидна истина, независимо дали се отнася за мода, музика, кино и пр... От VS едва ли са толкова притеснени, имайки предвид на каква възраст са самите им модели.
2
Не е посочен 29.03.2013|17:43
Тези нормални ли са???
1
Не е посочен 29.03.2013|16:16
За развращаването на децата от малки са виновни всички. Аз съм твърдо За да се скача срещу подобни марки, които уж винаги насочват продуктите си за големи, но се оказва, че малките са им по-големи почитателки. И на края се чудим защо има момичета, които се събличат голи по дискотеките.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay