Направете си сами оригинален калъф за телефон

Бъдете оригинални, като оставите собствения си подпис на калъфа си за телефон

Първоначално калъфите за мобилните апарати бяха предназначени да пазят от охлузвания и надрасквания любимия ни социален посредник. Днес обаче сигурността на GSM-а ни е застрашена от суетата на милионите потребители по света, от което са се възползвали най-вече производителите на аксесоари за техника.

В почти всеки физически или виртуален магазин могат да се срещнат какви ли не гениални и забавни приумици, които да разкрасят личния ви телефон. Разбира се, "купешките” продукти никога не могат да ви гарантират оригиналността, към която всеки се стреми, освен ако не заложите на собствения си талант и не си измайсторите сами калъф.

Днес ще ви предложим няколко бързи и много лесни метода, с които да насочите всички погледи към ръцете си, когато дойде време за разговор или за проверка на социалните мрежи. Единствената трудност при изработката на подобни вещорийки може да срещнете при изрязването на процепа за камерата. Но, както са казали хората, с желание и мерак всичко се постига.

Като за начало, се снабдете с един или няколко прозрачни калъфа за телефон. Китайската изработка е най-евтина и най-лесна за намиране. Дали в центъра на града, или от интернет, цената на един силиконов гръб (кейс) варира между 2 и 15 лева. Обърнете специално внимание на модела на своя телефон, защото той предполага и специфичен калъф.

Прави линии
Изключително лесен е дизайнът с прави хоризонтални или вертикални линии. Цветът, ширината и посоката на лентите оставяме на собствената ви преценка. Прави линии могат да бъдат направени от обикновени цветни лакове за нокти, цветно тиксо, маркери и въобще всичко, подходящо за целта.

Направете си сами оригинален калъф за телефон

Геометрични фигури върху кожа
Коженият кейс за телефон, както подсказва и самото му име, е направен от кожа - еко или естествена. С химикал повторете контура на калъфа върху плата, след което изрежете с ножица по линията. Макетното ножче ще свърши страхотна работа за мястото, където трябва да се вижда камерата.

От остатъчния материал, който сте използвали за калъфа, изрежете няколко тънки триъгълничета, кръгчета или каквито други геометрични фигури си пожелаете. Залепете с помощта на специализирано лепило за текстил, кожа и др.

Направете си сами оригинален калъф за телефон

Фотоколаж или карта на града
Изберете любим спомен от семейния албум или обикновена снимка от страниците на някое списание. Изрежете във формата на телефона си и залепете с дълготрайно лепило. За да сте сигурни, че картинката няма да се нарани или отлепи, може да я гланцирате със специален безцветен лак.

Направете си сами оригинален калъф за телефон

По същия начин процедирайте с някоя стара карта на любимия си град. Или защо пък не и със самия глобус? Изрежете, залепете и гланцирайте.

Направете си сами оригинален калъф за телефон

Палто от перли
Този калъф е специално предложение за всички "материални” момичета. Ако не можете да си позволите оригинално перлено бижу, подарете такова на своя телефон. Пластмасови мъниста, имитиращи до съвършенство истинските перли, се предлагат почти навсякъде. Залавяйте се за работа и разкрийте на света своята елегантност.

Направете си сами оригинален калъф за телефон

Ако тази статия ви е харесала, посетете Jenite.bg във Facebook.

32 7
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay