Drunkorexia - хранително разстройство на градус

Хранително разстройство на градус

Drunkorexia - хранително разстройство на градус

Стремежът за отслабване се проявява по какви ли не начини - някои здравословни, като фитнес модата, други - не чак толкова, като безброй многото книги с диети и рецепти за бързо смъкване на килограми. Най-опасни са хранителните разстройства - булимия, анорексия, а вече и drunkorexia - новият хит сред отслабващите.

Drunkorexia не е медицински термин, но вече се използва широко, като определение за тактиката да се заменя храната с алкохол, за да не се поемат повече калории и да можеш едновременно да се напиеш и да сваляш килограми.

Разпространена е основно сред младите хора, студентите и учениците в последните класове на гимназията. Те с гордост изтъкват, че могат да пият колкото си искат, без да напълняват и че нямат нужда от храна, както "обикновените" хора. Най-често последователките са жени, както е при повечето хранителни разстройства.

Според специалистите подобно поведение, освен че нанася щети на организма, се отразява зле и на психиката: "Знаете какво е да пиеш на празен стомах, нали? Е, тези хора пият на празно тяло!"

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay