Жените на диета са агресивни

Агресията идва с диетата

Жените на диета са агресивни

Въздържането от определени храни, докато сте на диета, може да ви направи агресивни, установи проучване на американски учени.

 

Те провели няколко експеримента, преди да открият, че хората на диета стават по-агресивни и раздразнителни.

 

Учените открили, че ако сте принудени да ядете ябълка, докато искате шоколад, е по-вероятно да изберете филм, пълен с агресия и насилие.

 

В друг експеримент се установило, че хората на диета, които нямали пари да купят хубав подарък за приятел и били принудени да купят нещо съвсем малко, след това предпочитали да гледат с намръщени физиономии, а не весели и щастливи.

 

В третия експеримент на хората, подложили се на хранителен режим, било пуснато съобщение, в което се казвало, че ако не се увеличат парите за полицията, ще има повече престъпност. Анкетираните, които след съобщението изяли сладкиш, се изказали одобрително за съобщението, докато тези, които яли плод, го сметнали за дразнещо и досадно.

 

"Направихме това проучване, за да установим дали въздържането от определени храни по време на диета може да направи хората раздразнителни и груби, дори когато това е напълно неуместно", казва ръководителят на изследването доктор Дейвид Гейл от Северозападния университет в Чикаго.

 

"Проучването доказа, че хората, които са на диета се държат агресивно, ядосват се лесно и са раздразнителни", допълва докторът.

 

Според него това изследване може да помогне да се създадат нови диети и програми за отслабване, които да провокират положително поведение у хората.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay