Любимите подправки на стройната фигура

Кои ароматни екстракти са най-добрите помощници в борбата с излишните килограми

Любимите подправки на стройната фигура

Отдавна е доказано, че режим, богат на храни с добавени различни подправки, действа благоприятно в борбата с излишните килограми, тъй като именно по този начин консумацията на сол бива естествено ограничена от организма. Оказва се обаче, че с този факт далеч не се изчерпват ползите от ароматните екстракти върху добре изваяната фигура. Защото някои подправки притежават свойството буквално да топят мазнини. А ето и кои са те.

Чили
Лютивият червен пипер съдържа в преголеми количества веществото капсаицин, което от своя страна е същински властелин на добрия метаболизъм.

Джинджифил
Със сигурност неведнъж сте чували за ползите на джинджифила. Оказва се, че ароматният корен притежава свойството да потиска апетита. Чаят от джинджифил пък умело събужда заспалия метаболизъм.

Любимите подправки на стройната фигура
Канела
Ароматната подправка е изключително богата на полифеноли, които цялостно укрепват метаболитните процеси в организма. Експерти съветват да консумирате поне по ½ ч.л. канела дневно. Изборът към какво да я добавите, оставяме на вас.

Куркума
Традиционната индийска ароматна подправка е и сред най-добрите приятели на стройната фигура. Веднъж приета, тя се насочва директно към черния дроб и му помага да складира по-малко мазнини.

Синапени семена
Оказва се, че основната съставка на горчицата чувствително повишава способността на тялото да гори калории.

Любимите подправки на стройната фигура
Кориандър
Един от най-ароматните представители на семейство подправкови има изключително благотворно влияние върху храносмилателната система, а в допълнение е и естествен диуретик, който ви помага по-бързо да изхвърлите натрупаните в тялото токсини.

Черен пипер
Вечният спътник на солта съдържа пиперин - вещество, което притежава свойството да ограничава образуването на мастни клетки. По този начин той не само ви помага да горите калории, но също така и предпазва от завишаване нивата на "лошия” холестерол.

Кимион
Освен че действа релаксиращо, кимионът също така значително подобрява храносмилателната функция, а в допълнение и умее отлично да поддържа кръвната захар в постоянни и здравословни нива.

Любимите подправки на стройната фигура
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

17 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay