4 идеи за великолепна трансформация на старите дънки

Превърнете дънките, които не носите, в чанта, одеяло, а защо не и в сандали?

4 идеи за великолепна трансформация на старите дънки

Прочистването на гардероба е дейност, която една жена обикновено отлага, ако не с години, то поне с месеци. Носталгията по дрехите, които вече не носите, но не искате да изхвърлите, може да ви завладее до такава степен, че когато приключите с поставената си задача, да установите, че на практика не сте свършили нищо. По простата причина, че количеството дрехи, което е било в гардероба преди да започнете неприятното занимание, се е запазило почти същото.

В случай че решите да се заемете с тази нелека работа, няма как да не попаднете на поне един чифт дънки, които са прекалено износени или вече са ви малки. Преди да се впуснете в дилемата дали да не ги запазите, претегляйки аргументите "за” и "против”, помислете за варианта да създадете от тях нещо оригинално.

Старите дънки могат да бъдат превърнати в страхотни неща - вещи, които ще ви влязат в употреба. Вече ви показахме как да си направите невероятна възглавничка от дънки. Сега вижте още четири предложения, които ще ви насочат как да превърнете износената дреха в нещо страхотно и чисто ново.

Одеяло

4 идеи за великолепна трансформация на старите дънки

В случай че знаете как да си служите с шевната машина, тази идея определено ще ви хареса. Вземете едно старо одеяло, което ще преобразите до неузнаваемост.

От дънките можете да изрежете отделни части, които да пришиете към одеялото. Те могат да бъдат в най-различна форма - квадратчета, кръгчета и т.н. Всичко зависи от вас и вашето въображение.

След това ги съединете по такъв начин, че не само да пасват на одеялото, а и да изглеждат добре. Създайте неповторима украса, с която старото ви одеяло ще заблести!

Ако сте достатъчно опитни, можете да създадете цяло одеяло от отделни части плат, които се зашиват една за друга. Решите ли да се заемете с тази задача обаче, трябва да бъдете наясно, че най-вероятно ще ви бъде необходим повече от един чифт дънки.

Подложки за чаши

4 идеи за великолепна трансформация на старите дънки

Денимът може да не е подходящ за официални вечери и специални събития, но за поредния великолепен купон с приятели вкъщи си е направо идеален! За да превърнете дънковия плат в подложка за чаша или за хранене, отново ще са ви необходими шивачески умения. За по-лесно можете просто да "облечете” вече готова подложка в плата, който предварително сте изрязали от дънките.

4 идеи за великолепна трансформация на старите дънки

Чанта
Превърнете старата и захабена чанта, която дори не използвате, в чисто ново бижу, "обличайки” я в дрешка от деним. Вижте как да го направите в това видео:


Сандали
Обувки от дънки? Струва ви се странно? Може и да се окаже много добра идея. Изгледайте това видео, за да добиете представа как биха изглеждали едни такива сандали и дали тази идея е подходяща за вас.



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
26 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay