Направете си сами оригинални вещи с помощта на тиксо

Вижте нашите страхотни идеи!

Направете си сами оригинални вещи с помощта на тиксо

Няма нищо по-приятно от прекараното вкъщи време, изпълнено с креативни и интересни дейности. Особено когато се чудите как да се спасите от летните горещини, не е зле да си намерите занимание, с което да запълвате свободното си време.

Днес ви предлагаме няколко страхотни идеи от типа "Направи си сам”, с които да добавите комфорт и стил в дома си. А всичко, което ви е необходимо за създаването или просто обновяването на старите вещи, е... тиксо.

Гривна ключодържател

Направете си сами оригинални вещи с помощта на тиксо

Нуждаете се от халка за ключодържател. Измерете около 30-сантиметрова ивица от тиксото, но недейте да го режете, а прегънете леко, за да знаете къде е краят, и измерете още толкова. Залепете двете ивици тиксо. Използвайте цветно тиксо, за да получите по-интересен резултат.

Така ще получите една 30-сантиметрова ивица без лепкава част. Тя остава скрита във вътрешността. Закрепете получената лента около халката на ключодържателя, като закачите двата й края за нея.

Направете си сами оригинални вещи с помощта на тиксо

За по-добър вид, можете да "облечете” лентата от тиксо в каквато "дреха” поискате - парче кожа, плат или каквото пожелаете. Трябва само да я пришиете, за да стои стабилно. С това вашата гривна ключодържател е готова.

Друг вариант е да залепите тиксото за вече направената от плат или кожа лента за ключодържател, като по този начин й придадете по-впечатляващ вид.

Свещи

Направете си сами оригинални вещи с помощта на тиксо

Необходими са ви обикновени свещи, златно или сребърно тиксо и ножица. Първо, премахнете хартиените и всякакви други "обвивки”, които са поставени върху свещта. Поставете я на плоска повърхност и започнете да я облепяте с тиксото, като започнете от горната й част и приключите, когато стигнете до дъното.

Достигайки най-долната част на свещта, оставете една допълнителна част от от тиксото, която да виси, и чак тогава срежете. С нея трябва да покриете самото дъно на свещта. Можете да използвате и златно, и сребърно тиксо едновременно. Така ще придадете по-голям блясък на иначе обикновената свещ.

Ефектна гривна

Направете си сами оригинални вещи с помощта на тиксо

Изрежете една част от тиксото, която трябва да е дълга около 20 см. Трябва да знаете за кого е предназначена гривната, за да имате представа каква дължина на лентата ви трябва.

Прегънете единия край на отрязаната лента, като притиснете здраво, за да избегнете появата на балончета. Повторете процедурата отново с дългата страна и прегъвайте, докато не получите една тънка ивица, чиито краища трябва да съедините. Направете гривната една идея по-интересна, като я "облечете” в допълнителен пласт тиксо или друга материя (кожа, ивица плат).

Освен това можете да придадете нов вид на стар аксесоар, като използвате ефектно тиксо, за да го облепите около нея. Всичко зависи от собственото ви въображение! Или пък да използвате основата на вече използвано тиксо, като го "облечете" с каквато обвивка пожелаете.

Органайзер за шкаф

Направете си сами оригинални вещи с помощта на тиксо

Тук са ви необходими картонени кутии от зърнена закуска например, които да облепите в цветно тиксо за по-красив вид. Използвайте ножица, за да изрежете кутиите така, че да паснат на дълбочината на шкафчето, за което са предназначени. Придайте на кутиите каквато форма поискате.

Последното, което трябва да направите, е да подредите всички неща в новото си ефектно и евтино чекмедже.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay