Начини да организирате спалнята си

Вероятно сте чували, че чистата, организирана среда води до по-добро и организирано мислене. Но можете ли да познаете колко голямо влияние оказва чистотата на вашата спалня върху качеството и настроението на съня ви?

Начини да организирате спалнята си

Разхвърляната и неорганизирана спалня всъщност може да се превърне в източник на стрес, вместо в място за релакс. Животът в чист дом е свързан с по-добро физическо и психическо здраве.

По време на криза е важно да имате успокояващо пространство, в което да се оттеглите, когато се почувствате претоварени. Почистването на вашето лично пространство дори може да бъде полезна стратегия за справяне със стреса. Ето няколко лесни и добри начина да организирате вашата стая.

Почистете нощното шкафче и скрина. Ако те са толкова пълни, че не можете да ги затворите, определено е време да почистите. Изпразнете едно по едно чекмеджетата на леглото си и преценете от какво да се отървете и какво да запазите. Ако имате място за боклуци, пълно с касови бележки, химикалки и други предмети, разберете от какво се нуждаете и хвърлете другото. Когато преглеждате дрехите, чорапите и бельото, ги инспектирайте за въпроси, свързани с качеството, като дупки и скъсвания. Възможно е и да продадете или дарите запазени дрехи, които вече не носите, ако нямате достатъчно място за съхранение.

След като свършите с всички дрехи, преминете на обувките. Отървете се от неудобните обувки и тези, които са износени и скъсани.

Минимализмът в действие. Възможно е да ползвате книги, дрехи, бижута, шалове и чанти като декор. Вместо да криете колекцията си от дрехи в кутия, подредете ги по цвят на подходящо място. С малко креативност почти всичко може да се превърне в декор, от ботуши до списания.

Един от най-креативните и интелигентни начини да организирате стаята си е да използвате кошчета за съхранение. Ако гардеробът ви не е достатъчно голям за всичко, може да превърнете пространството под леглото в допълнително място за съхранение.

Купете или вие направете мебели с допълнително място за съхранение. Много пейки и столове имат място за съхранение под седалката, което може да ползвате, за да прибирате спално бельо, възглавници, кърпи и дрехи. Някои огледала имат рафтове зад стъклото, които са чудесни за съхранение на малки предмети като бижута и грим. Въпреки че модернизирането на вашите мебели да звучи скъпо, не е нужно да харчите много пари, за да получите страхотни и функционални творения.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay