Перфектната боя за всяка стая в дома ви

Изборът на подходящата боя е много важен при ремонта на жилището

Перфектната боя за всяка стая в дома ви

След безбройни часове разглеждане на мостри и бои, най-накрая сте взели това важно решение-в какъв цвят да боядисате. Мислите, че това важно решение в взето, но не сте приключили още. Преди да започнете да боядисвате стените, трябва да изберете подходящата завършваща боя, защото на нея се дължи блясъка, издръжливостта. Трябва да сте информирани преди да я купите, затова вижте кои бои са най-подходящи за различните стаи:

1. Кухнята

Перфектната боя за всяка стая в дома ви

Правило е, че колкото е по-голям блясъка, толкова по-дълготрайна е боята. В една такава стая като кухнята, която се използва много, цапа се, пръскате я с различни ястия и т.н. е важно боята да е много издръжлива и лесна за почистване. Тоест трябва да има голям бласък. Единственият недостатък е, че гланцираната боя подчертава недостатъците на стените, така че ако жилището ви е старо и има много недостатъци, заложете на полугланцираната. 

2. Банята

Перфектната боя за всяка стая в дома ви

Гланцираната боя е добро решение и за банята. Тъй като се почиства лесно и издържа по-дълго време. Но в възможно да ви се стори прекалено лъскаво, защото пространството е по-малко.

3. Спалните

Перфектната боя за всяка стая в дома ви

Това е много относително. Зависи от кого ще се използва спалнята предимно. Например за вашата спалня, където няма да се отпечатват малки пръстчета по стените, матовата боя е перфектна. Освен това тази боя е доста покривна и не е нужно да я повтаряте много пъти, така ще спестите пари. Тъй като поглъща светлината, а не я отразява, тази боя е много благоприятна за несъвършенствата по стените. В детската стая заложете на нещо по-издръжливо, тъй като със сигуност ще има петна от маркери и храна по стените. Полу-гланцирана боя е подходяща за детска стая. 

4. Всекидневната

Перфектната боя за всяка стая в дома ви

Обикновено там прекарвате най-много време със семейството. Ако имате деца или внуци, отново трябва да заложите на издръжливостта. Тъй като това е най-използваната стая, най-вероятно искате да е и красива, освен издръжлива. Решението е лек гланц, който е лесен за почистване и добре изглеждащ. 

5. Трапезаря/хол

Перфектната боя за всяка стая в дома ви

В някои случаи трапезарята и хола са слети, което означава, че и боята е една и съща. Дори и да не са обединени, те изискват сходни цветове като слонова кост. Това означава, че трябва да боядисате с гланцирана боя.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay