Хотели с невиждан дизайн

Най-интересните места за отсядане по света

Хотели с невиждан дизайн

Празниците вече започнаха, което ни напомня, че почивните дни са идеалното време да напуснем шумния град и да се отправим към някоя непозната дестинация. Но освен на ново място, бихме били щастливи да се сблъскаме и с човешкото въображение, приело формата на архитектурни феномени и интересни сгради.

Точно затова тук ще ви разкажем за едни от най-нетипичните места за отсядане, които макар да не предлагат 5-звезден лукс, със сигурност ще компенсират липсата на една-две петолъчки със своя чудноват дизайн.

Започваме с хотел Silken Puerta America, намиращ се в топъл Мадрид. Това необикновено място впечатлява със своя иновативен дизайн, създаден от едни от най-реномираните архитекти и най-уважаваните артисти в цял свят. Всяка стая се отличава коренно от предходната, което превръща мястото в музей на съвременната архитектура.

Хотели с невиждан дизайн

Хотели с невиждан дизайн

Швейцарското приказно местенце Kolarbyn Eco ни връща обратно към природата и първичните ни инстинкти. Напомня ни малко на романтичното селище "Омая", разположено в Южен Пирин. Пълна противоположност на забързания мръсен град, тази чудна атмосфера ще ви накара да почувствате гората като свой дом, а чистият въздух ще прогони всички мрачни мисли. Kolarbyn Eco предлага малки бунгала, обзаведени само с най-необходимите мебели. Не очаквайте Wi-Fi връзка, нито технологични удобства. Най-сигурният контакт, който можете да завържете, ще е с хората от съседната колиба.

Хотели с невиждан дизайн

Хотели с невиждан дизайн

Хотелът "Ботуш" със сигурност ще спечели сърцата ви със своя кокетен бохемски дизайн. Макар да не предлага много стаи, това място ви дава уникалната възможност да спите навън под звездното небе на Нова Зеландия, а ако ви стане студено, можете да се сгреете пред камината вътре. Ние със сигурност бихме искали да изпробваме как се живее в обувка, която би носил някой великан. Звучи толкова приказно!

Хотели с невиждан дизайн


Хотели с невиждан дизайн

Следващата ни дестинация е много авантюристична, защото предлага невиждани за стандартния туризъм условия. Хотелът от лед, който представлява огромно иглу и функционира само зимата, се намира край град Квебек в Канада. Заледената постройка гледа към река Сейнт Лорънс и водопада Монтморенси, което превръща мястото в още по-приказно. Нощувката за човек е на цената от 159$, което ни се вижда малко за такова интересно място.

Хотели с невиждан дизайн

Хотели с невиждан дизайн

Последен, но не по уникалност, е хотелът затвор Karosta в Латвия. Изумително е как за някого това място е било като ад на земята, а днес туристите си плащат, за да получат възможността да спят зад решетките. Удобствата на Karosta се ограничават до легла, създадени от няколко дървени дъски и покрити с черги. В по-изисканите стаи можете да спите и на истинско легло и да се радвате на блаженството, което предлага старият матрак.

Хотели с невиждан дизайн

Нощуването на такова зловещо място ни се вижда доста плашещо най-вече заради спомените, които пази сградата. Въпреки това бихме опитали дали ни стига куражът.

40 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 20.04.2012|14:00
тези ледените не са за моята кръвна група
9
Не е посочен 18.04.2012|14:44
хотел Ботуш най ми хареса
8
Не е посочен 18.04.2012|10:08
леле,приказни са
7
Не е посочен 17.04.2012|19:50
В 1-2 бих опитал :).
6
Не е посочен 17.04.2012|19:50
Тия ледените не ме кефят, но останалите са добри.
5
Не е посочен 17.04.2012|19:50
ледените хотели нещо не ме привличат
4
Не е посочен 17.04.2012|19:49
В гората нищо чудно баба меца да се омъкне :).
3
Не е посочен 17.04.2012|15:23
леденият хотел е просто убийствен.
2
Не е посочен 17.04.2012|11:44
доста интересни места са наистина
1
Не е посочен 17.04.2012|10:15
наистина са страхотни
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay