Дипломно модно ревю "We Wear Culture"/ "Biophilia"

Дипломно модно ревю "We Wear Culture"/ "Biophilia"

Ако модата е вашата страст или любимо хоби, ако сте ценители на красивите дрехи и искате да видите креативните тоалети на млади дизайнери имате възможност да го направите на 11-ти юни от 20.00 часа в творческото пространство на Generator, където ще се състои дипломното ревю на студентите от Бакалавърска програма "Мода” на Нов български университет.

Младите дизайнери ще представят своя прочит на две различни теми:

Biophilia е пресечната точка на съвременните технологии с осъзнаването, че въпреки технологичния прогрес, продължаваме да сме част от природата. Вдъхновения за колекциите са както мащабни картини на изоставени сгради, превзети от буйна растителност, така и микроскопски изображения на кръвоносни съдове. С работата си студентите на НБУ задават въпроси за бъдещето на модата, отговорността на индустрията и възможностите за устойчиви практики в дизайна на облекла.


We Wear Culture разкрива различни перспективи на съвременния глобален свят – едновременно смален от информационните технологии и разединен от страхове и различия. Дизайнерите се вдъхновяват от исторически събития и техните дълготрайни последствия, от културата и естетиката на различни етноси и от метаморфозите на обществото.


Проектът е част от Майски дни на модата и се осъществява с помощта на Централен фонд за стратегическо развитие към НБУ.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay