Домакински трикове: 4-те предизвикателства за чистене в банята

Душ, душ кабина, завеси и плочки - можете да ги излъскате много по-лесно, отколкото предполагате

Домакински трикове: 4-те предизвикателства за чистене в банята

Обещахме, че в серия от полезни материали ще предоставим десетки съвети, които ще ви улеснят не само в пролетното почистване, но и в домакинската работа през всички останали сезони.

Започнахме с 12 "малки тайни" за справяне с големите неприятности: решетки на отдушници, щори, гумени играчки за баня... След това разкрихме как можете да почистите всяко нещо в кухнята бързо, лесно и ефикасно.

Днес ще се заемем с другото помещение, което се поддържа особено трудно - банята. Всички знаем каква неприятна мръсотия се образува заради влагата и остатъците от сапун. Със сигурност си имате изградена сратегия за почистване на ваната, мивката и тоалетната. В "стаята за къпане" обаче има още 4 особено проблемни зони. Ето как да се справите с тях неочаквано лесно: 

Душ 
Изсипете в найлонов плик щедро количество бял оцет - достатъчно, за да покрие слушалката на душа. Просто трябва да закачите торбичката на определеното място, след което можете да си легнете спокойно. На сутринта само изплакнете с вода и се радвайте на чистия душ!

Душ кабина 
Пригответе си паста за почистване, като смесите няколко капки бял оцет с една чаена чаша сода бикарбонат. Нанесете пастата върху вратата на душ кабината - консистенцията е достатъчно гъста, за да си остане на мястото. Изчакайте един час и изтъркайте с кърпа от микрофибър. 

Завеси за баня 
Изперете ги в пералнята с обичайното количество препарат, плюс няколко стари хавлиени кърпи. Те ще помогнат в изтъркването на наслоения сапун и плесента. След това просто върнете завесите на мястото им, за да изсъхнат.

Домакински трикове: 4-те предизвикателства за чистене в банята
Плочки, стени, таван 
Напръскайте плочките по пода и стените (евентуално и тавана) с универсален почистващ препарат. Пуснете горещата вода на душа за около 5 минути, докато се образува гъста пара. След това спрете водата, излезте от банята и затворете вратата зад себе си. Изчакайте 20 минути, за да се смесят добре парата и препаратът. Избършете всички повърхности и сте готови! Оставете избърсването на пода за последно.

Ако искате да следите серията ни от трикове за бързо и лесно почистване, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

35 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 13.05.2014|15:00
Там определено държа да е много чисто. :)
2
Не е посочен 10.05.2014|18:12
Не е особено приятно като занимание и си иска доста лъскане, ама няма друг шанс.
1
Не е посочен 10.05.2014|17:14
Знаех тези трикове .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay